Hoppa till sidans innehåll

Vi är idrottens eget studieförbund.

Vi utbildar, bildar och utvecklar svensk idrott

Sök utbildning


Söktips

Om du inte hittar vad du söker, kan du pröva att

  1. Ändra till "Hela landet" under rubriken "Utbildningar i ditt distrikt"
  2. Byta och pröva en annan "Ämneskategori"
  3. Frisök kan bara göras på utbildningens namn

Sökresultat

Sortera på: Titel | Datum

Basutbildning för internationellt arbete i idrotten

RF och SISU Idrottsutbildarna lanserar nu en ny basutbildning för dig som precis har påbörjat ditt internationella arbete inom idrotten alternativt för dig som är på gång att ta på dig internationella uppdrag inom din idrott.  Denna basutbildning kommer att vara en förutsättning för att kunna ansöka om den gemensamma nordiska utbildningen för internationellt arbete inom idrotten.

 

 

Kontaktperson: Marie Denitton Datum: 2016-12-01 - 2017-03-31 Plats: Bosön Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Processledare Grund

Du som möter idrotten på förenings- och/eller förbundsnivå inbjuds nu till det andra viktiga steget, av totalt fyra, som syftar till att utrusta dig med bra redskap inför din fortsatta framfart som viktig resurs för utveckling.

 

Kontaktperson: Maria Gidlund Datum: 2017-01-30 - 2017-04-26 Plats: Bosön, Lidingö Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Biomekanik i elitidrott - tema prevention

Kontaktperson: Liselotte Ohlson Datum: 2017-03-28 - 2017-03-29 Plats: Bosön, Lidingö Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Kom in i matchen- forskarfrukost om föreningsidrott och dagens ungdomsgeneration

Kom in i matchen- forskarfrukost om föreningsidrott och dagens ungdomsgeneration

Består dagens ungdomsgeneration av miljömedvetna, ansvarsfulla gamers eller lata, självcentrerade och curlade individer? Det beror på vem som svarar.
Den äldre generationen tenderar att betona de negativa särdragen, den yngre de positiva.
I Ungdomsbarometerns rapport: Kom in i matchen baserad på svar från närmare 7000 individer studeras varför och hur unga människor idrottar och vilka utmaningar det medför för Svensk idrott.

I studien framgår att en mycket stor del av ungdomsgenerationen motionerar och idrottar men att det i högre utsträckning sker utanför den organiserade idrotten. Den yngre generationen ställer krav på flexibilitet i tränings- och tävlingsupplägg, anpassning till individen och möjlighet till ett mer projektrelaterat engagemang. Dessutom är grunden för själva utövandet att det ska vara roligt med fokus på välbefinnande och hälsa snarare än krav på prestation och tävling.

Om detta samtal rapportförfattaren Anton Landehag och Aila Ibanez-Mengüc, verksamhetsutvecklare på Riksidrottsförbundet med Fredrik Kron, avdelningschef på SISU.

 

För dig som inte kan vara med på plats kommer samtalet webbsändas

Kontaktperson: Fredrik Kron Datum: 2017-04-07 Plats: Idrottens hus, Skansbrogatan 7 i Stockholm Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Effektiva team

Susan A. Wheelan har under nära 30 år studerat gruppers utveckling. Hon sammanfattar aktuell forskning inom ämnet grupputveckling i sin modell: Integrated Model of Group Development (IMGD). Modellen omfattar fyra stadier i en grupps utveckling och ett femte stadie som behandlar gruppens upplösande.  IMGD-modellen är den teori som UGL version 12 är byggt kring.

Under utbildningen Effektiva team får du teorin och verktygen för att träna och utveckla grupper.

Utbildningen handleds av Ann Ljusberg. Ann har med en fil.kand. i beteendevetenskap, flerårigt arbete som ledarskapslärare vid Försvarshögskolan och en officersbakgrund en kombination av ledarerfarenhet och vetenskaplig förankring.

Utbildningen vänder sig till processledare, verksamhetsledare och chefer som vill få verktyg och förståelse för gruppers utveckling.

 

Kontaktperson: Andreas Hagström Datum: 2017-04-20 - 2017-04-21 Plats: Idrottens Hus, Skanstull Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Mitt personliga ledarskap

Kontaktperson: Michael Brobeck Datum: 2017-05-06 - 2017-05-07 Plats: Bosön Idrottsfolkhögskola Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Coachande ledarskap och motiverande samtal

Datum: 2017-05-08 - 2017-06-15 Plats: Bosön Idrottsfolkhögskola Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt
 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996000
E-post: This is a mailto link