Hoppa till sidans innehåll

Vi är idrottens eget studieförbund.

Vi utbildar, bildar och utvecklar svensk idrott

Sök utbildning


Söktips

Om du inte hittar vad du söker, kan du pröva att

  1. Ändra till "Hela landet" under rubriken "Utbildningar i ditt distrikt"
  2. Byta och pröva en annan "Ämneskategori"
  3. Frisök kan bara göras på utbildningens namn

Sökresultat

Sortera på: Titel | Datum

Forskarfrukost - Jämställdhet en ödesfråga för civilsamhället

Även om Sverige tillhör ett av världens mest jämställda länder återstår mycket arbete för att kvinnor och män ska ha lika förutsättningar, möjligheter och makt att påverka sitt liv. Flera ideella organisationer bedriver ett ambitiöst arbete för förändring men utmaningarna är många inte minst inom svensk idrott. Tidigare ställda jämställdhetsmål har inte uppnåtts och därför har intensifierat jämställdhetsarbete inletts inom idrotten.

Fallgroparna för jämställdhetsarbete är dock många. Invanda normer och rädslor inom organisationen är något som behöver hanteras liksom målkonflikter och att arbetet inte sker uteslutande i projektform utan som en del av ordinarie utvecklingsarbete.

Om detta samtalar Jenny Svender, jämställdhets- och FoU ansvarig på RF/SISU och Anna Åberg som har lång erfarenhet från utvecklingsarbete inom civilsamhället. Samtalsledare är Fredrik Kron, avdelningschef för Utbildning och processtöd på RF/SISU.

Forskarfrukost sker denna gång i samverkan med tidskriften Kurage vars senaste nummer behandlar jämställdhet inom civilsamhället.

Tid:
kl 09.00 – 10.30, onsdag 27 september.
Morgonkaffe och smörgås finns från 08.30.

Plats:
Idrottens hus, Skansbrogatan 7 i Stockholm.

Forskarfrukost livesänds och finns att se här:
http://www.rf.se/Undermeny/Forskning/ForskarfrukostmedRFochSISUIdrottsutbildarna

Kontaktperson: Fredrik Kron Datum: 2017-09-27 Plats: Idrottens Hus, Skansbrogatan 7, Skanstull, Stockholm Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Informationsträffar kring årsredovisning i mindre företag (K2), DF/SISU-d

Under september 2017 kommer två informationsträffar anordnas för att belysa frågor kring årsredovisning för mindre företag, BFNAR 2016:10 som berör ett antal SF och även DF/SISU distrikt.

Vi kommer inrikta denna träff på nyheter som berör redovisningen i DF/SISU-d.

Det kommer även att vara möjligt att följa informationsmötet via webb.

Kontaktperson: Mattias Hurtig Datum: 2017-09-28 Plats: Idrottens Hus, Skanstull, lokal Stadion Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Idrotten - en plattform för integration?

Februari 2016 genomfördes en kickoff konferens för arbetet med asylsökande och nyanlända. Detta är en uppföljande endagskonferens med samma målgrupp där vi delger kort om vart vi befinner oss idag samt lyfter en aktuell utmaning som vi tar med in i en gemensam workshop.

En av de utmaningar vi ser inom idrotten och samhället är att nå, locka och engagera nyanlända tjejer och kvinnor. Idrotten har identifierat fyra utvecklingsresor varav en är inkludering. Generellt inom idrotten är tjejer och kvinnor är färre än killar och tjejer.

Hur kan idrotten öppna upp och engagera fler, speciellt nyanlända tjejer och kvinnor som viktig målgrupp i arbetet med att utveckla svensk idrott.

Dagen är uppdelad i tre olika pass;

• Inledning, vad har hänt hittills och personliga berättelser

• Gemensam workshop kring utmaningen

• Framåtperspektiv och sammanfattning

Deltagandet i dagen är kostnadsfritt. 

Kontakta This is a mailto link om du har frågor.

Max antal deltagare för dagen är 200 personer.

Välkommen med din anmälan senast 6 september 2017!

Kontaktperson: Lillemor Lindell Datum: 2017-10-06 Plats: Münchenbryggeriet, Stockholm Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Temaseminarie - Erasmus+ Sport and EU Sport Policies

Erasmus+ Sport är ett EU-program som riktar sig särskilt till idrotten. Vissa förbund arbetar redan med den här typen av projekt och många andra har sagt att de vill lära sig mer.  Valentin Capelli från EOC EU Office (Europeiska Olympiska kommitténs EU byrå) kommer att berätta om vad som krävs för att kunna ansöka om ett projekt inom Erasmus+ Sport.

Valentin kommer också att uppdatera oss på det som är aktuellt för idrotten just nu inom EU-området, tex

•    The new EU Work Plan  
•    Competition policy
•    Good Governance

Har du önskemål om någon speciell fråga som du önskar få veta mer om, var vänlig kontakta vår internationella handläggare Marie Denitton.
OBS! Seminariet sker på engelska.  

Kaffe serveras från 09:30 (seminariet kl 10:00 - 12:00)                                                                      

Den som vill kan också delta via videolänk. Meddela i din anmälan om du vill delta via videolänk så vi kan skicka inloggningsuppgifter till dej inför träffen.

Sista anmälningsdag är den 28 september!

Kontaktperson: Marie Denitton Datum: 2017-10-10 Plats: Idrottens Hus, Skanstull, Stockholm. Lokal: Gympasalen Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Fler internationella evenemang till Sverige!

Denna information/utbildning kommer ge dig en inblick i vilka olika former av stöd som CIE erbjuder SF i arbetet med internationella idrottsevenemang.

Svensk idrott antog tillsammans med besöksnäringen 2013 en nationell strategi för att få fler internationella idrottsevenemang till Sverige. Det praktiska arbetet från RF:s sida hanteras inom ramen för Centrum för Idrottsevenemang.

Centrum för idrottsevenemang jobbar för att stödja SF i sitt arbete med att vinna hem fler evenemang samtidigt som man jobbar nära destinationsbolagen i Sverige som är en avgörande medspelare för att få hem fler internationella evenemang.

Tag chansen att lära dig mer om det här samarbetet och hur du och ditt SF kan bidra till att vi får fler internationella evenemang till Sverige!

Du kan även delta via videolänk men kom ihåg att meddela detta i din anmälan så vi kan skicka dig länken.

Sista anmälningsdag är 12 oktober!

Kontaktperson: Marie Denitton Datum: 2017-10-24 Plats: Idrottens Hus, Skanstull, Stockholm, lokal: Gympasalen Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Elitutveckling inom viktklassidrotter

Intentionen med RF:s nätverksträffar är kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte mellan olika individer och grupper inom elitidrott.

Kontaktperson: Emma Lindblom Datum: 2017-10-26 Plats: Bosön, Lidingö Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt
 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996000
E-post: This is a mailto link