Hoppa till sidans innehåll

Vi är idrottens eget studieförbund.

Vi utbildar, bildar och utvecklar svensk idrott

Utmana din idrottsförening!

Idrotten har förändrats mycket de senaste åren. Våga utmana din egen förening, inspireras av andras smarta idéer och ta hjälp av SISU Idrottsutbildarna om ni behöver stöd i er utveckling.
  • Uppdaterad: 2017-01-02 11:14

Inspireras, diskutera och utmana din egen förening! Många idrottsföreningar upplever liknande utmaningar, men det är viktigt att komma ihåg att vi är många. Det finns föreningar som har testat nya idéer och hittat lösningar som fungerat. I filmerna nedan berättar vi om några av de stora trenderna inom idrotten och om föreningar som vuxit genom att våga.

De senaste åren har svensk idrott upplevt stora förändringar i synen på träning och tävling. Den trenden ser bara ut att fortsätta. Idrottsrörelsen har förstått att man måste hänga med i samhällsutvecklingen och anpassa sig till hur människors liv ser ut idag – samtidigt som vi ska behålla de delar som gjort idrotten så populär. Hur ser det ut i din förening?

Svensk idrott erbjuder inte bara en rolig och utvecklande gemenskap för miljontals svenskar, vilket är nog så viktigt, den bidrar också till ett starkare samhälle. Fler ska få chansen att uppleva vad idrotten ger och idrottsföreningarna ska bli ännu starkare. Därför ska vi tackla utmaningar som ledarbrist, knappa resurser och att ungdomarna slutar tidigt tillsammans.

Ta del av materialet här nedanför och utmana din förening.
Vilka är era största utmaningar? Hur kan ni lösa dem? Vad har andra gjort

Filmerna finns även i textad version här på vår YouTube-kanal.
För att komma igång med samtal finns det en dialogduk som ni kan använda i din förening, dialogduk.


Vill ni ha mer hjälp och stöd i ert arbete tar ni enkelt kontakt med SISU Idrottsutbildarna i din förenings distrikt. Läs mer längst ner på denna sida.

 


Här nedanför finns fler exempel på hur olika föreningar hittat lösningar på problem som de stått inför. Kanske något av dem eller liknande också skulle fungera hos er?

 

 

 

 

 


KONTAKT
Ta gärna kontakt med SISU Idrottsutbildarna på det distrikt som din idrottsförening tillhör. Tillsammans gör vi din förening starkare. Här kan du söka upp ditt SISU-distrikt.

Jobbar du för ett förbund och vill ha hjälp i att utveckla verskamheten kontaktar du Maria Ståhl, Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna på e-post: This is a mailto link

Skribent: Anna-Lena Moberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996000
E-post: This is a mailto link