Hoppa till sidans innehåll

Vi är idrottens eget studieförbund.

Vi utbildar, bildar och utvecklar svensk idrott

Lärande för barn


"Utgå ifrån att utveckla en talang hos alla istället för att leta talanger!"
 
Lärande för barn handlar om delaktighet och att involvera barn i den egna träningen. Varför inte byta ut några träningspass och prata om hur kroppen fungerar eller ge barnets självförtroende en kick i rätt riktning? Wilda och Walter är två figurer som ger dig som ledare och förälder ett bra stöd för hur du kan göra. Satsa på att utveckla barn på flera plan, inte bara idrottsligt.

Idrotten vill - idrottens idéprogram
Innehållet i materialen om Wilda och Walter utgår ifrån idrottens värdegrund, Idrotten vill. Där står det bland annat att idrottsföreningar ska erbjuda en kamratlig och trygg social miljö där barnen kan utvecklas och bli delaktiga i utformningen av själva verksamheten. Här kan du se en kort film om Idrotten vill. 

Bokomslag jag ar unik Bokomslag tillsammans
 WWmat_omslag webbbildJag skapar framtidens idrott omslag

I häftena Jag är unik och Tillsammans guidar Wilda och Walter barn mellan 7 och 12 år genom olika äventyr. Barnen får lära sig om kropp och knopp och om att vara tillsammans i en grupp.
Här finns möjlighet att fundera och reflektera kring sig själv, sin träning och sin träningsmiljö. Jag behöver bränsle! Förstå hur maten påverkar knopp och kropp. Du kommer att leta efter vitaminer, laga mat, fundera på vad mat innehåller och när det är smart att äta för att orka och må så bra som möjligt och mycket mer. Jag skapar framtidens idrott! Här får barn imellan 8 och 10 år fundera på idrott i framtiden. Hur kommer framtidens träning och tävling att se ut? Hur ska det gå till i framtidens idrottsförening och vilka idrotter kan du utöva på framtidens idrottsplats? 

Utbildningsmaterialen ger konkreta verktyg för hur du och din idrottsförening kan arbeta. Hur ni kan ge barnen möjlighet att lära och växa genom många sinnen utifrån de egna förutsättningarna och mognad. Genom att läsa, skriva, rita, klippa och klistra lär barnen bland annat att vara en bra kompis och att bygga en fungerande grupp med gemensamma spelregler.

Här kan du beställa häftena: www.sisuidrottsbocker.se
Handledarguide (pdf) för dig som vill starta upp barnkulturaktiviteter. Guiden tydliggör också hur ni kan samarbeta med SISU Idrottsutbildarna och erbjuda lärandetillfällen för barn mellan 7 – 12 år. 
Fyra filmer som stöd i ditt arbetete med Lärande för och med barn. 
 
så här känner jag   jag kan   Tyck-till barnkultur skattning
Wilda och Walter guidar dig vidare i de två webbverktygen Så här känner och tycker jag! och Jag kan, jag vill och jag vågar! För de lite äldre barnen och yngre ungdom finns Tyck till! Vill du och din förening jobba med dessa webbverktyg tar ni kontakt med närmsta SISU-distrikt

SISU Idrottsutbildarna hjälper gärna dig och din förening att utveckla ert arbete med lärande för och med barn. Dels genom stödmaterial och verktyg som du kan ta del av här dels genom utvecklat stöd och kompetenstillförsel genom våra utbildningskonsulenter runt om i landet.
Kontakt för SDF och föreningar:
För mer information om hur din förening kan få hjälp i arbetet med Wilda och Walter, vänd er till närmsta SISU-distrikt.
Uppdaterad: 23 MAR 2018 15:02

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996000
E-post: This is a mailto link