Hoppa till sidans innehåll

Vi är idrottens eget studieförbund.

Vi jobbar med bildning och utbildning inom svensk idrott

Våra utbildningar


Sökresultat

Sortera på: Titel | Datum

Idrottens elittränarutbildning ETU, 2016-2017

Ett tränar- och ledarskap med hög kvalitet är en mycket viktig faktor för utveckling och framgång inom elitidrotten och det är grundidén för idrottens elittränarutbildning (ETU). I januari 2016 startar den sjunde omgången av den tvååriga utbildningen. Du har nu också möjlighet att få 60 högskolepoäng för ETU (motsvarar halvtidsstudier), detta i samverkan med Gymnastik och Idrottshögskolan, Linnéuniversitetet och SISU Idrottsutbildarna.

ETU är en vidareutbildning för tränare som arbetar med elitförberedande verksamhet eller tränare på elitnivå. Programmet genomförs under en tvåårsperiod med tolv gemensamma tredagarsträffar. De genomförs till största delen på idrottens utvecklingscentrum, Bosön, Lidingö, men kommer även att vara utlokaliserade till andra platser i landet.

Målsättningen med utbildningen är att du ska höja din kompetens (kunskaper, färdigheter och erfarenheter) att leda svensk idrott mot en ökad internationell konkurrenskraft, det vill säga fler medaljer på EM, VM och OS. En lika viktig målsättning med utbildningen är att hjälpa aktiva i sin personliga utveckling. Den personliga utvecklingen och prestationsutvecklingen ska gå hand i hand.

Efter utbildningen ska du som tränare kunna leda och utveckla en verksamhet på förberedande elitnivå eller på elitnivå samt kunna undervisa i vissa kurser inom ramen för ämnet specialidrott på gymnasieskolan.

Kontaktperson: Kent Lindahl Datum: 2016-01-25 - 2016-12-09 Plats: Bosön IFHS, Lidingö Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Idrottens bestraffningsregler

För dig som arbetar med detta på förbundsnivå och behöver uppdaterad dig inom bestraffningsreglerna. Välkommen till Idrottens Hus och en dag i juridikens tecken!
Kontaktperson: Elin Johansson Datum: 2016-08-26 Plats: Idrottens hus, Skansbrogatan 7, Stockholm Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Medieutbildning

Inget annat enskilt ämne får så mycket utrymme och tid i media som idrott. Det absolut mesta handlar om aktiv idrott, matcher, tävlingar, evenemang. Men allt mer riktas också mediers granskande ögon mot idrotten som helhet. Det kan handla om jämställdhet, barn- och ungdomsidrott, matchfixing, sexuella trakasserier eller hur idrottsföreningar bidrar till integration.
Kontaktperson: Anna Setzman Datum: 2016-09-14 Plats: Idrottens Hus, Skanstull Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

IdrottOnline Förbund - Hemsida - Workshop

Välkommen på en kostnadsfri workshop för dig som jobbar med hemsideverktyget EPiServer CMS i IdrottOnline.
Datum: 2016-09-15 Plats: IHS Depån Plan 6, Idrottens Hus - Skanstull Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Idrottspsykologi från elit till talang

Kontaktperson: Andrea Hjelmåker Datum: 2016-09-22 - 2017-05-19 Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

IdrottOnline Förbund - Administration - Workshop

Välkommen på en kostnadsfri workshop för dig som jobbar med administrationen (Förbund) i IdrottOnline.
Datum: 2016-09-22 Plats: IHS Depån Plan 6, Idrottens Hus - Skanstull Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Projektledarutbildning Grund

En utbildning för dig som arbetar mycket i projekt och behöver lära dig mer om projektets olika faser, hur du genomför och avslutar ett projekt.
Kontaktperson: Maria Ståhl Datum: 2016-09-27 - 2016-09-28 Plats: Lokalen Stadion, Idrottens hus i Skanstull Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Ditt personliga ledarskap

Kontaktperson: Michael Brobeck Datum: 2016-10-01 - 2016-10-02 Plats: Bosön Idrottsfolkhögskola Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt
Sida:   1  2  3 
 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996000
E-post: This is a mailto link