Hoppa till sidans innehåll

Vi är idrottens eget studieförbund.

Vi utbildar, bildar och utvecklar svensk idrott

Mer om utbildningswebbarna

  • Uppdaterad: 2018-02-20 16:29

En utbildningswebb är en plats där du som användare enkelt ska kunna ta till dig fakta, kunskap, hitta olika typer av arbetsverktyg, inspireras, utbildas och få information om utbildning med mera.

SISU Idrottsutbildarna jobbar i dag aktivt med att ta fram denna typ av mer tillgängliga och digitala platser som förenklar för dig, din förening och förbund när ni vill utvecklas.


För tillfället finns det fyra utbildningswebbar:

Inkluderande idrott

Webben handlar om normer, jämställdhet och inkludering. Det är en plats fylld med fakta, kunskap, inspiration, filmer, intervjuer och specifika verktyg. Målet med inkluderande idrott är att forma en idrottsmiljö som välkomnar alla. Att skapa en normmedveten idrott. Oavsett om du vill jobba med mansnormen, inkluderande idrott som helhet, jämställdhet eller har någon annan ingång så fungerar Inkluderande idrott utmärkt. 

Inkluderande idrott är en del av idrottsrörelsens www.strategi2025.se arbete.


Idrottens Tränarutbildning – introduktion

En introduktionsutbildning för tränare som ger en första inblick i vad det innebär att vara tränare/ledare inom idrotten. Du får en första inblick i vad tränarrollen innebär och konkreta tips kring ledarskap och träning, som ger dig en bra start i ditt tränarskap. Denna introduktionsutbildning för tränare passar oavsett vilka du tränar och inom vilken idrott.

Idrottens Tränarutbildning är en del av idrottsrörelsens www.strategi2025.se arbete.

Fler utbildningswebbar är under utveckling.

Kontakta gärna SISU Idrottsutbildarna nära dig om du och din förening vill ha hjälp med att planera och lägga upp ert arbete med utbildningswebben som nav.

Tillsammans gör vi din förening starkare!


#Vi lyfter - Idrott och psykisk ohälsa

En webbplats för dig som är ung och idrottsaktiv. Här lyfts tankar, känslor och beteenden som rör psykisk ohälsa. Den är tänkt att vara ett stöd i dina egna tankar och reflektioner samt skapa kraft, vilja och mod att våga prata om det.

Webbplatsen innehåller tre huvuddelar:

  • Känn dig själv!
  • Skapa handlingskraft!
  • Följ upp!

Grundutbildning för utbildare

Att vara utbildare inom idrotten ger dig fantastiska möjligheter att möta många nya människor med ett intresse för idrott, att utvecklas själv som person och att skapa minnen för livet. Dessutom få du möjlighet att vara en del av andra människor utveckling och bidra till att fler vill ta någon form av ledaruppdrag inom idrotten. Genom den här utbildningen får du en bra grund och ett första stöd i din viktiga roll som utbildare.


Postadress:
SISU Idrottsutbildarna
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996000
E-post: This is a mailto link