Hoppa till sidans innehåll

Sök våra utbildningar


 

Sökresultat

Sortera på: Titel | Datum

Överlevnadskurs i föreningsekonomi- Idrottens föreningslära - Götene

Utbildningen är tyvärr inställd på grund av för få anmälda.

Kravet på föreningens redovisning och förvaltning har förändrats mycket under senare år. Denna utbildning riktar sig främst till kassörer och berör styrelsens ansvar i den ideella föreningen angående bokföringsskyldighet, budget och skatter m.m. Även vilka hjälpmedel som finns i den ekonomiska hanteringen med bl.a revision och försäkringar.
OBS! Utbildningen är två dagar: 18 och 25 april!

Testa din föreningskunskap här!

Läs mer om Idrottens föreningslära!

Datum: 2017-04-18 - 2017-04-25 Plats: Kommunhuset, Götene Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Styrketräning för seniorer, Göteborg - Inställd!

P g a få anmälda deltagare tvingas vi ställa in utbildningen!

Vi vet att träning och motion är vår bästa medicin mot ohälsa, men hur ska vi träna när vi blir äldre? Utbildningen går igenom vad som händer med kroppen när man blir äldre och hur träning kan påverkar din fysiska - och psykiska - hälsa positivt. Utbildningen riktar sig till dig som är lite äldre (60 +) men även till dig som ska leda seniorgrupper

Innehåll: Vad händer i kroppen när du blir äldre?, Hur påverkar styrketräning kroppen när du är äldre?, Träningssäkerhet, Träningsplanering, Kostens betydelse, Praktiska övningar på styrketräning.

Kontaktperson: This is a mailto link / 0709-26 58 94 Datum: 2017-04-26 Plats: Tennisklubben GLKT, Töpelsgatan 7, Göteborg Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Akut omhändertagande vid idrottsskada, Skövde

Nu har vi bara några få platser kvar på denna kurs. Det är först till kvarn som gäller.

Grundläggande utbildning som ger dig kunskap om akuta idrottsskador och grunderna i rehabilitering. Du lär dig hur du praktiskt genomför ett akut omhändertagande vid idrottsskada för att förkorta rehabiliteringstiden.

Datum: 2017-04-26 Plats: Idrottenshus, Skövde Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Knäkontroll, Mölndal

OBS! För anmälan se nedan!

Knäskador kan minskas med hjälp av ett enkelt träningsprogram. Under denna kväll får du som är tränare/aktivitetsledare för barn och ungdomar lära dig grundläggande principer om skadeförebyggande träning och får öva praktiskt på övningar i appen Knäkontroll

Du som är ledare har möjlighet att ta med dig en av dina aktiva från föreningen så att ni tillsammans kan ni prova på övningarna.

Att kontinuerligt genomföra knäkontrollsövningar har i en omfattande studie visat sig reducerad risken att drabbas av främre korsbandsskada med 64 % bland fotbollsspelande tonårstjejer. Genom att väva in dessa knäkontrollövningar i uppvärmningen kan du som tränar barn och ungdomar på ett enkelt sätt förebygga knäskador.

Innehåll: Grundläggande principer om skadeförebyggande träning, Praktisk övning på övningar i appen Knäkontroll.

Anmäl till Lena Andersson This is a mailto link med följande uppgifter: Namn, förening, personnummer, fakturaadress - gärna inkl mejladress och ev önskemål om specialkost.

Kontaktperson: This is a mailto link / 0706 - 26 58 94 Datum: 2017-04-26 Plats: Aktiviteten, Mölndal Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Kommunicera föreningen i sociala medier - Idrottens affärsmannaskap, Göteborg

När allt fler gör allt mer för att ta plats på olika scener ökar behovet av att se och synas. I takt med fler och snabbare kommunikationsmöjligheter ställs det allt högre krav på idrottsföreningen att vara tillgänglig. Dagens kommunikation bygger på dialog och interaktion. I en tid av ”marknadisering” och kommersialisering ökar trycket på idrottens föreningsliv att agera som övriga aktörer på marknaden för idrott och hälsa. Det som på olika sätt sägs mellan konsumenter, medlemmar, föräldrar och andra intressenter är minst lika viktigt som det budskap din förening kommunicerar.

Beskrivning
En Workshop där du får verktyg för att marknadsföra föreningen och attrahera nya medlemmar på ett kostnadseffektivt sätt i sociala medier, framförallt Facebook. Stor del av tillfället består av att du får öva praktiskt i en testmiljö på att skapa rätt innehåll till rätt målgrupp. 

Innehåll: Sociala medier i stort, Kanalval, Fem handfasta verktyg för att skapa innehåll, Planering av extern marknadsföring i sociala medier 

Datum: 2017-04-27 Plats: Göteborg Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Workshop - Åldersanpassad fysisk träning för barn och ungdom, Skövde

Idag är det välkänt att en allsidig, lekfull och åldersanpassad fysisk aktivitet är en nödvändig förutsättning för barns fysiska, psykiska och sociala utveckling. Under denna workshop kommer du som tränare lära dig mer om vilka fysiska övningar som prepubertala barn bör träna på för att nå bästa möjliga utveckling.

Datum: 2017-04-27 Plats: Aerobicssalen, Arena Skövde Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Ledarskapsutbildning för unga ledare 13-15 år, Mariestad

Denna kurs är tyvärr inställd. Kursen går också i Borås den 13-14/5. Se hemsidan för mer information.

En grundläggande ledarskapsutbildning för de yngsta ledarna med möjlighet att utvecklas till en bättre och tryggare ledare för barn. Här möts ledare från olika idrotter i ämnen som ledarskap, värdegrund och praktisk pedagogik.

Datum: 2017-04-29 - 2017-04-30 Plats: Plats kommer (Mariestads Ishall) Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Styrketräning för seniorer, Trollhättan

Denna kurs är inställd p g a för få anmälda. Höstens kurser beräknas finnas ute i slutet på maj.

Vi vet att träning och motion är vår bästa medicin mot ohälsa, men hur ska vi träna när vi blir äldre? Utbildningen går igenom vad som händer i kroppen och hur träning påverkar när man blir äldre. Utbildningen riktar sig till dig som är lite äldre (60 +) men även till dig som ska leda seniorgrupper.

Datum: 2017-05-03 Plats: Arena Älvhögsborg, Trollhättan Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Föreläsning: Hur ska vi träna för att motverka trötthet under och efter matcher inom lagbollsporter?

Västidrotten mot världstoppen

- En föreläsningsserie för tränare och aktiva som strävar mot ännu bättre idrottsprestationer.

Hur skall träningen inom lagbollsporter utformas för att i möjligaste mån motverka trötthet under matcher och för att spelarna ska kunna prestera på högsta nivå så snabbt som möjligt efter avslutad match? Och hur kan träningen individualiseras och vilka återhämtningsstrategier kan vi använda för att optimera återhämtningen?

Kontaktperson: This is a mailto link Datum: 2017-05-03 Plats: A-huset på Pedagogen, Västra hamngatan 25, Göteborg Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Lär dig mer om skatteregler och kontrolluppgifter, Göteborg

Vilka regler gäller för vår förening? I samarbete med Skatteverket bjuder vi in representanter från idrottsföreningar till en informationskväll där du kan få svar på dina frågor och problem inom skatteområdet.

De ämnen som tas upp för att få kännedom är följande:
Kontrolluppgifter till SKV, nya e-tjänster för 2016, Löner och ersättningar, Deklaration , ansvar, bokföring, Inkomstbeskattning, Reklamskatt och sponsring,  Nyheter

Kontaktperson: This is a mailto link / 0709 26 58 27 Datum: 2017-05-03 Plats: SISU Idrottsutbildarna Västs lokal på Mejerigatan 1, plan 3, Göteborg Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt
Sida:   1  2 
 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 010-476 41 00
Fax: 010-476 41 01
E-post: This is a mailto link

Se all info