Hoppa till sidans innehåll

Utvecklat samarbete mellan SISU Idrottsutbildarna och Färgelanda kommun

2018-07-05 13:43
SISU Idrottsutbildarna och Färgelanda kommun har utvecklat sitt samarbete och kommer till hösten påbörja ett arbete riktat till idrottsföreningarna i Färgelanda kommun.
  • Uppdaterad: 2018-07-05 13:44

Arbetet heter Trygg och säker förening, vilket är ett arbetssätt och en metod för idrottsföreningar som vill kvalitetssäkra sin förening. Föreningarna får ett material som de ska arbeta igenom. Materialet berör punkter som exempelvis värdegrund, föreningsdemokrati, krishantering, säkerhet, alkohol och energidrycker. Som stöd i processen finns både SISU Idrottsutbildarna och Färgelanda kommun. De föreningar som tackar ja till att delta kommer bland annat att erbjudas föreläsningar och kompetenshöjning utifrån aktuella teman. En inbjudan har skickats från SISU Idrottsutbildarna till alla idrottsföreningar i Färgelanda kommun.

Det är kommunens folkhälsostrateg, handläggare för kultur och fritid samt säkerhetssamordnare som arbetar tillsammans med en idrottskonsulent från SISU Idrottsutbildarna.

Trygg och säker förening är något som man arbetar med i andra kommuner och som har fått bra genomslag och positiv respons från de föreningar som har engagerat sig, vilket är förhoppningen även i Färgelanda kommun.

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031-726 60 00
Fax: 031-726 60 09
E-post: This is a mailto link

Se all info