Hoppa till sidans innehåll

Våra verksamhetsformer


Vi arbetar med fem former för verksamheten.

 • Lärgrupper
  En lärgrupp kan jämföras med en studiecirkel. Lärgruppen är en arbetsform som kännetecknas av att en mindre grupp människor, under en kortare eller längre tid, regelbundet träffas och tillsammans studerar och lär sig något i ett visst ämne eller område. En lärgrupp kan också drivas på distans. Lärgruppen bygger på samtalet mellan deltagarna där man utgår från olika perspektiv, erfarenheter och upplevelser. Som utgångspunkt ska man ha ett studiematerial som kan vara en bok eller annat material i ämnet man valt. Minst tre deltagare inklusive lärgruppsledaren ska delta. Lärgruppen ska pågå minst en utbildningstimme (45 minuter).
 • Kurs
  En kurs har en kursledare som leder verksamheten utifrån en tydlig kurs- och timplan. En kurs ska ha en inriktning och ett uttalat utbildningsmål. Det ska finnas en kurseldare som är godkänd av SISU idrottsutbildarna. Minst tre deltagare, inklusive kursledaren.
 • Föreläsning
  När föreningen vill samla sina medlemmar kring ett tema kan föreläsning vara en arbetsform. En föreläsning ska inspirera och det är temat som står i fokus.
  En föreläsning ska pågå i minst en timme. Minst tio deltagare exklusive föreläsaren. 
 • Process- och utvecklingsarbete
  När föreningen vill utveckla sina styrdokument och på så sätt stärka sin organisation kan ett process- och utvecklingsarbete vara en god arbetsform. Då leder en av SISU Idrottsutbildarnas processledare arbetet som resulterar i en dokumentation och handlingsplan. Minst tre deltagare, exklusive processledaren, ska delta.
 • Kulturprogram
  När ni vill skapa delaktighet, upplevelse och eftertanke kan ett kulturprogram vara en bra arbetsform. Det kan exempelvis vara teater, sång, dans eller filmvisning på programmet. Ett kulturprogram kan också vara en utställning som väcker tankar kring olika ämnen.
 • Barnkultur
  Barnkultur är en metod som vi valt för barn i åldern 7-12 år. I barnkultur gäller inte samma krav på målinriktade och medtodiska studier som för ungdomar och vuxna. I en barnkulturgrupp är alla barn aktiva. Det kan ske genom att rita, skapa och dramatisera olika olika kulturaktiviteter, inkludernade nya medier som metod. Minst tre deltagare inklusive barnkulturledaren ska delta. Barnkulturgruppen ska pågå minst en utbildningstimme. 

 

Här hittar du blanketter för anmälan och redovisning av er verksamhet

Du an även anmäla och redovisa din verksamhet direkt i utbildningsmodulen. Läs hur du gör i manualen här nedan.

Manual om utbildningsmodulen (länk)

Uppdaterad: 18 APR 2013 11:58
Skribent: Anette Fransson

 

 prenumerera_nyhetsbrev[1]

Anmäl och resovisa er utbildningsverksamhet

 

 

IFL_Grund_banner 2 bilder

 

 

 

Fbk

 

 

 

 

PUFF%2~1

 

 

 

 

 

 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västmanland
Ånghammargatan 4
721 33 Västerås

Kontakt:
Tel: 010-476 48 00
Fax: 021-13 78 73
E-post: This is a mailto link