Hoppa till sidans innehåll

Höstens evenemang

  • Uppdaterad: 2017-06-29 13:13

Vissa har påbörjat semestern och för många är det dags inom kort. Det finns dock mycket kul att se fram emot även efter sommaren. Vi har därför satt ihop en kort summering av några av höstens höjdpunkter. Se till att reservera datumen i kalendern redan nu. Trevlig sommar! 

 

Try it Out, 9 september, Umeå (Campus)
Try it out är Umeå Studentkår och Hello Nature’s nya mötesplats med fokus på idrott och friluftsliv. Tanken med mässan är att erbjuda idrottsföreningar, idrottsorganisationer och friluftsföreningar möjlighet att visa upp sin verksamhet.  Lördagen den 9 september kl. 10:00 till 16.00, i och utanför Universum.
Mer information: http://tryitoutfair.se/

 

Change the game, 15-16 september, Umeå (Nolia)
Change the game består detta år av två dagar. Fredag 15 september blir det ”Pep talks for professionals”, en utbildningsdag om rörelserikedom. Dagen riktar sig till alla yrkesverksamma som vill skapa bättre förutsättningar för att öka barns lust, förmåga och möjlighet att röra på sig. Lördag 16 september blir det som vanligt en aktivitetsdag för alla barn och vuxna. Då blir det Pep talks, massor av testa-på-aktiviteter och Change the games specialdesignade åldersanpassade övningsbana, ”Stjärnjakten” för barn i åldrarna 7-12 år.
Mer information: http://changethegameumea.se/aktiviteter/

 

Women in Sport and Adventure, 28-29 september, Umeå (P5)
WS+A är en årlig mötesplats som syftar till att stödja, stärka och uppmuntra kvinnors deltagande i idrott och äventyrssport. I år talar bland annat Sofia B Karlsson från RF, Annica Lundström från svenska Golfförbundet, Hanne Liljeholm från Svenska Skolidrottsförbundet och Shanga Aziz & Rogerio Silva från Locker Room Talk.
Mer information: http://www.womeninsportandadventure.se/

 

Doping, maskulinitet och våld i nära relationer, 11 oktober, Umeå (Folkets Hus)
En konferens som fokuserar på att fördjupa kunskapen om och konsekvenserna av steroidmissbruk och som belyser kopplingen till stereotypa maskulinitetsnormer och våld i nära relationer. Konferensen gästas av:

  • Tommy Moberg, socionom och forskare, expert i frågor kring ungdom, doping och missbruk.
  • Peter Söderström, sociolog och jämställdhetsexpert.
  • Inspektörerna Christina ”Kicki” Stenling och Stina Juto från gruppen Brott i nära relation vid Polisen Umeå.
  • John Jansson, Leg. Psykolog och med lång erfarenhet från arbete inom idrotten på alla nivåer.

 Mer information: This is a mailto link

 

Turismdagarna i Västerbotten 2017, 12-13 oktober, Skellefteå
Under årets turismkonferens får idrotten mer plats än vanligt. Den 12:e oktober läggs lite fokus på evenemangsutveckling kopplat till idrott. Konferensen medarrangeras av Västerbottens Idrottsförbunds projekt ”Sportup North” och talar gör bland annat Eva-Lena Frick, VD för Vasaloppet och Leif Johansson som är ansvarig för RF:s centrum för idrottsevenemang.
Mer information: http://www.sportupnorth.se/2017/04/06/turismdagarna/

 

SDF-konferens 2017, 20-21 oktober, Umeå (Scandic Plaza)
Årets SDF-konferens har tema rörelserikedom och handlar om hur vi kan få så många som möjligt ska ha lusten och förmågan att röra sig – så mycket som möjligt, så länge som möjligt!

Mer information: http://www.sisuidrottsutbildarna.se/Distrikt/sisuiuvasterbotten/Doldasidor/varakurserochutbildningar/?eventid=978604&sisuorgid=28561

Skribent: Peter Hållsten
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västerbotten
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress:
Kungsgatan 89
903 31 Umeå

Kontakt:
Tel: 010-476 54 00
E-post: This is a mailto link