Hoppa till sidans innehåll

Grundtränarutbildning (GTU2), Jönköping

GTU 2 är för dig som är och vill utvecklas som tränare för 16-19 åringar. Utveckla dig i tränarskap och träningslära ihop med tränare inom andra idrotter. Grundtränarutbildningen är för dig som har varit tränare ett tag. Du har redan gått någon grundutbildning. Du tycker det är kul och vill nu gå vidare och utvecklas i din tränar - och ledarroll. I GTU har du möjlighet att utveckla dig i tränarskap och träningslära tillsammans med idrottserfarna utbildare. Du möter och byter erfarenheter med tränare inom andra idrotter som befinner sig i motsvarande situation som du.

GTU är en fortsättning och påbyggnad på Plattformen – barn och ungdom. GTU innehåller utöver tränarskap och träningslära också tränarpraktik och självstudier på hemmaplan. Mötet med och möjlighet till nätverksbyggande mellan tränare från olika idrotter, för att ta till vara varandras olika kunskaper och erfarenheter, är ett mycket viktigt och uppskattat inslag i denna utbildning. GTU innehåller även en idrottsspecifik del som respektive specialidrottsförbund ansvarar för.

Mål och syfte
På GTU 2 fördjupar du dina kunskaper inom träningslära och utökar dina kunskaper om ungdomars utveckling och behov i åldersfasen efterpubertet till äldre ungdom. Inom träningsläran får du bland annat kunskap om viktiga faktorer att ta hänsyn till för all idrottslig utveckling. Inom tränarskapet får du en djupare och bredare kunskap kring den psykosociala utvecklingen i denna åldersfas. Du kommer också att lära dig hur ett allsidigt och varierat träningsinnehåll, anpassat till individens psykiska och fysiska mognad, bidrar positivt till ungdomars idrottsliga och personliga utveckling.

GTU 2 är indelad i två moment – Träningslära och Tränarskap.
I Träningslära ingår momenten:        
* Fysisk utveckling                
* Träningslärans utgångspunkt        
* Idrottens rörelser            
* Träning av de fysiska kvaliteterna        

I Tränarskap ingår momenten:
* Ta hand om idrottaren
* Kommunikation
* Mål och motivation
* Självförtroende
* Koncentration
* Skapa mentala föreställningar

Förkunskaper:
Du ska ha gått GTU 1 eller motsvarande SF-specifik utbildning, samt ha några års erfarenhet som tränare.

Kursledare: Ulf Öller, Vetlanda
 

Postadress:
SISU IdrottsutbildarnaSmåland
Box 485
551 16 Jönköping

Kontakt:
Tel: 036-34 54 00
E-post: This is a mailto link

foreningslara_animnering

10169376_10202302599501165_1405292423_n