Hoppa till sidans innehåll

Våra kurser och utbildningar


Sökresultat

Sortera på: Titel | Datum

Grundtränarutbildning (GTU1), Växjö

Utveckla dig i tränarskap och träningslära ihop med tränare inom andra idrotter.

Grundtränarutbildningen är för dig som har varit tränare ett tag. Du har redan gått någon grundutbildning. Du tycker det är kul och vill nu gå vidare och utvecklas i din tränar - och ledarroll.

I GTU har du möjlighet att utveckla dig i tränarskap och träningslära tillsammans med idrottserfarna utbildare. Du möter och byter erfarenheter med tränare inom andra idrotter som befinner sig i motsvarande situation som du.
GTU är en fortsättning och påbyggnad på Plattformen – barn och ungdom. GTU innehåller utöver tränarskap och träningslära också tränarpraktik och självstudier på hemmaplan. Mötet med och möjlighet till nätverksbyggande mellan tränare från olika idrotter, för att ta till vara varandras olika kunskaper och erfarenheter, är ett mycket viktigt och uppskattat inslag i denna utbildning. GTU innehåller även en idrottsspecifik del som respektive specialidrottsförbund ansvarar för.

GTU 1 är för dig som är och vill utvecklas som tränare för 11-15-åringar, minimiålder för deltagare är 16 år.
Kontaktperson: Lena Moberg Datum: 2017-10-28 - 2017-10-29 Plats: Växjö, lokal meddelas i kallelsen Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Idrottens föreningslära - Att arbeta i valberedning, Gislaved

Idrottens föreningslära – tema ska ge styrelser och arbetsgrupper både kunskap och redskap för att bättre kunna leva upp till sin respektive uppdrag. Detta är ett mer omfattande utbildningspaket som fokuserar på fem områden: föreningsjuridik, organisations- och verksamhetsutveckling, styrelse- och valberedningsarbete, praktisk föreningsekonomi samt varumärkesarbete och kommunikation. Utbildningen består i sin helhet av fem områden och riktar sig i första hand till hela styrelsen och/eller enskilda funktioner i styrelsen.
Kontaktperson: Lena Moberg Datum: 2017-11-08 Plats: Gislaved, lokal meddelas i kallelsen Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Massage helg - Komplettering, Växjö

En helgkurs för deltagare som gått tidigare massagekurser under åren i Smålandsidrottens regi. Under helgen blir det erfarenhetsutbyte men även repetition av massagekunskaper. Öppet tema som skapas på plats men där vi stärker, stödjer och stimulerar varandra till att ta nya steg inom den Klassiska massagen. Hälsa - Idrott - Framtid, hur skapa en hållbarhet.
Kontaktperson: Lena Moberg Datum: 2017-11-12 - 2017-11-13 Plats: Växjö, lokal meddelas i kallelsen Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

IdrottOnline Klubb - administration - fortsättning, Vetlanda

IdrottOnline Klubb är idrottens verktyg för kommunikation och administration. Här jobbar föreningen bl a med medlemsregister, LOK-stödsansökan (aktiviteter), hemsida, idrottslyft och utbildningsmodul.
Kontaktperson: Lena Moberg Datum: 2017-11-14 Plats: Vetlanda, lokal meddela i kallelsen Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Är du säker på att du inte är dopad? - föreläsning om anabola steroider, kosttillskott & skeva ideal

Vad vet vi om dopningsmedel och kosttillskott och dess påverkan?
Media förser oss med kostbudskap, hälsostressen ökar och kosttillskott, shakes och bars säljs för enorma belopp. Förstå mer om vilka samband det finns mellan dopning och kosttillskott och de skeva kroppsideal som råder i dagens samhälle. Lyssna till vilka effekter och bieffekter man kan få av att använda otillåtna preparat och om kopplingen mellan dopningsmedel och kosttillskott.
Kontaktperson: Lena Moberg Datum: 2017-11-15 Plats: Gnosjö, Gnosjöandans Kunskapscentrum, Fritidsvägen 4 Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

SDF-konferens

Smålandsidrotten inbjuder till

SDF-konferens i Växjö 17-18 november 2017.

Vi är 67 SDF som är till för att stödja föreningarna inom respektive idrott och Smålandsidrottens två stödorganisationer som ska jobba med att stärka förutsättningarna för all idrott på regional och lokal nivå!

Hur ska vår verksamhet se ut 2018-2019?
Kontaktperson: Lena Larsson Datum: 2017-11-17 - 2017-11-18 Plats: Växjö, Elite Park Hotel, Västra Esplanaden 14 Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Plattformen - barn och ungdom, Kalmar

Idrottens barn- och ungdomsledarutbildning på basnivå heter Plattformen – barn och ungdom och vänder sig till dig som vill ta första steget som tränare och idrottsledare för barn och ungdomar mellan 7-15 år. Det är också en utbildning för dig som redan är engagerad, vill utvecklas och bli bättre och tryggare i din roll, men ännu inte gått någon formell tränarutbildning.

•    Är du intresserad av att bli tränare och idrottsledare för barn och ungdom?
•    Är du redan engagerad men utan någon formell tränarutbildning?
•    Skulle det kännas bra att utvecklas tillsammans med andra tränare och ledare i motsvarande situation?

Kontaktperson: Lena Moberg Datum: 2017-11-18 - 2017-11-19 Plats: Kalmar, lokal meddelas i kallelsen Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Idrottens föreningslära - Så utvecklas verksamhet och förening i förening, Kalmar

Idrottens föreningslära – tema ska ge styrelser och arbetsgrupper både kunskap och redskap för att bättre kunna leva upp till sin respektive uppdrag. Detta är ett mer omfattande utbildningspaket som fokuserar på fem områden: föreningsjuridik, organisations- och verksamhetsutveckling, styrelse- och valberedningsarbete, praktisk föreningsekonomi samt varumärkesarbete och kommunikation.
Kontaktperson: Lena Moberg Datum: 2017-11-22 Plats: Kalmar, lokal meddelas i kallelsen Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt
 

Postadress:
SISU IdrottsutbildarnaSmåland
Box 485
551 16 Jönköping

Kontakt:
Tel: 036-34 54 00
E-post: This is a mailto link

foreningslara_animnering

10169376_10202302599501165_1405292423_n