Hoppa till sidans innehåll

Idrottslyftet 2016

Idrottslyftet syfte är att att utveckla idrottsföreningars verksamhet så att barn och unga i åldern 7-25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten.
  • Uppdaterad: 2016-06-10 09:23

Under 2016 kommer det att finnas möjlighet för idrottsföreningarna i Gävleborg att söka Idrottslyft inom fyra olika områden:

Så många som möjligt
För att vi ska kunna ha så många barn och ungdomar som möjligt inom idrottsrörelsen så finns möjlighet att söka stöd till rekryterande insatser som till exempel ”provapå”-dagar.

Så länge som möjligt
För att vi inom idrottsrörelsen ska kunna behålla barn och ungdomar så länge som möjligt så finns möjlighet att söka stöd för till exempel uppstart av alternativa träningsformer eller projekt som syftar till att få fler att idrotta längre.

Så bra som möjligt
För att stärka upp sin verksamhet finns möjlighet att söka stöd utifrån tre olika områden; Föreningsutveckling, Värdegrund och  Ledarskapsutveckling.
Det kan handla om utbildningar, processarbeten eller föreläsningar för att stärka föreningen till att på bästa sätt kunna ta emot och behålla alla barn och ungdomar i verksamheten.

Anläggningar
Det finns också möjlighet för idrottsföreningar  att genom Idrottslyftet söka stöd till idrottsanläggningar. Läs mer här.

Här kan du läsa om vilka satsningar ni kan söka stöd för.

Här kan du läsa om hur ni ansöker.

Har du frågor eller idéer om hur din förening kan utvecklas med hjälp av idrottslyftet är du välkommen att höra av dig till Henrik Persson, 070 597 80 86.

Skribent: Marie Barrling
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Gävleborg
Box 975
801 33 Gävle

Besöksadress:
Nobelvägen 2
802 67 Gävle

Kontakt:
Tel: 0723-55 16 05
E-post: This is a mailto link