Hoppa till sidans innehåll

Surahammars Ryttarförening lever sin vision

2016-01-18 15:53
Både hästar och aktivitetsledare hos Surahammars Ryttarförening välkomnar oss på bästa sätt när vi kommer för att hälsa på en kylig måndagsmorgon. Även om det som sagt är kyligt ute är motsatsen, värme, något som kan beskriva Surahammars Ryttarförening. Hit är alla välkomna och visionen ”Från Knattetrix till Grand Prix” genomsyrar hela verksamheten.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:59

Affischer, måltavlor och olika värdskapstrix pryder väggarna hos Surahammars Ryttarförening, SURF. Vid en av anslagstavlorna träffar vi stallskötaren Matilda Nyhlen som varje månad arrangerar utställningen ”Månadens häst”, där medlemmarna får rösta fram sin favorit. Ett sätt att genom kultur lära sig mer om både hästar och demokrati. Hon guidar oss fram till hagarna där det råder busig stämning.

Matilda med hästar webben
Matilda Nyhlen med hästarna Goliat och Linder

- De lever verkligen ut sitt hästliga liv, det är viktigt att de trivs och det märks att de gör det. Bättre kollegor än de här kan man inte ha, skrattar Matilda.

Det är det första besöket hos SURF för 2016, ett år där föreningen är redo att ta ytterligare ett kliv i sin utvecklingsresa efter att nästan ha fördubblat antalet lärgruppstimmar under 2015. Vi slår oss ner i stallets personalrum. Det luktar svagt av varmskoning och katten ”Korven” har precis lämnat sin plats på en bänk bredvid bordet. Boel Nilsson, SISU-ansvarig och ridskolechef, berättar om den utveckling som föreningen har gjort tillsammans med SISU Idrottsutbildarna.

- Startskottet blev en process i samarbete med SISU, där vi återuppväckte vår vision ”Från Knattetrix till Grand Prix”. Nu är vårt mål att alla aktiviteter som vi genomför ska rimma med den. Ett exempel är den ungdomskurs som vi genomför där alla, oavsett nivå, ska kunna utvecklas utifrån sina unika förutsättningar. Det är vår vision i ett nötskal, säger Boel med ett leende och får medhåll av sin kollega Annie Lind:

- Boel är dessutom duktig på att påminna oss om vikten av att rapportera all folkbildning som sker. Det är så mycket som man inte tänker på som är lärande. Typ allt avsuttet som rör hästarna och oss som ryttare och ledare.

Vi dricker kaffe och pratar om planerade aktiviteter för året. Utbildningskatalogen presenteras, listor levereras och material diskuteras. Oavsett om du är aktiv ryttare eller ungdomsledare finns en möjlighet att växa i och med Surahammars Ryttarförening, genom den utbildningstrappa för unga ledare som SURF följer sedan flera år och som SISU stöttar.

Tjejerna webb
Caroline Dahlström, Annie Lind och Boel Nilsson

För föreningen är det viktigt att visa upp vad de står för så att samtliga medlemmar vet vad de kan förvänta sig. Redan i entrén lyser visionen tillsammans med andra viktiga värdeord och SURF:s färger, rött och vitt, är representerade överallt. Ridläraren Caroline Dahlström visar de västar som föreningen har tagit fram till sina stallvärdar och den folder som beskriver föreningens måldokument.

Entré webben

Föreningen ser många fördelar med sitt samarbete med SISU Idrottsutbildarna

- Vi hade aldrig kommit så här långt utan stöttning av vår idrottskonsulent, säger Caroline och Annies ögon fullkomligen strålar när hon beskriver sin förening:

- Ja, nu lever vi verkligen vår vision. En enad förening där alla är lika viktiga och välkomna, häst som människa!

Text: Anette Fransson och Sofia Lyckman
Foto: Anette Fransson

Bilder från besöket:
Häst i hagen webben

Häst webben

jording webben

Måns webben

Fjording webben

Hästar och träns webben

Månadens häst webb
Varje månad utses en favorithäst

Utbildningskatalog webb
Vårens utbildningskatalog från SISU och VIF presenteras

Affisch  webben
En av affischerna som SISU har tagit fram

Väst webb
Caroline visar stolt upp föreningens nya väst

text webb
Visionen

Värdeord webb
Värdeord, slogan och vision


Skribent: Anette Fransson
Epost: This is a mailto link

 

 prenumerera_nyhetsbrev[1]

Anmäl och resovisa er utbildningsverksamhet

 

 

IFL_Grund_banner 2 bilder

 

 

 

Fbk

 

 

 

 

PUFF%2~1

 

 

 

 

 

 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västmanland
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:
Tel: 010-476 48 00
E-post: This is a mailto link