Hoppa till sidans innehåll

Nya mål i sikte för Surahammars Fotbollsklubb!

2016-01-11 11:52
Spelare som slutar redan i ung ålder. Ett svalt intresse vid nyrekrytering och svårt att få ihop lag i nästan samtliga åldersgrupper. En negativ trend som fick Carlos Aravena och Anton Bakos att reagera och agera. Nu är de drivande i Surahammars FK:s nystart.
 • Uppdaterad: 2016-06-07 15:59

Carlos och ANton 2 webben
Carlos Aravena och Anton Bakos från Surahammars FK

Carlos Aravena och Anton Bakos hade båda utmaningar i lagen där de var ansvariga. Carlos som ledare för flickor födda 05 och Antos som ledare för pojkar födda 06.

- Jag kände att jag hade gjort mitt som ledare i Surahammars FK och var beredd att kliva av. Det var något som saknades och det var en negativ trend i föreningen. Jag kontaktade SISU Idrottsutbildarna och vår idrottskonsulent, som gav mig ny energi och ett annat perspektiv, berättar Anton.

Han fick tipset att diskutera med andra ledare hur han kände och ta upp det vid ett ungdomsledarmöte, för att se om fler kände likadant. Han pratade med Carlos och upptäckte att de hade samma mål, att sätta barnen i centrum. Tillsammans bjöd de in till en inspirationskväll för föreningens ungdomsledare för att diskutera nuläget och sätta upp mål för var ledarna vill att Surahammars FK ska vara i framtiden.

Beslut togs att samtliga ungdomsledare ska utbildas och följa Svenska Fotbollförbundets riktlinjer gällande spelarutbildning. Att ha en spelarutbildningsplan innebär att ledarna pratar samma språk och har en gemensam syn på hur spelarna ska utbildas.

- Ledarna är så viktiga och vi insåg att det är många som saknar utbildning. Dessutom saknade de ordentligt stöd. Därför vill vi även att ta fram en röd tråd och en ny policy för föreningen, så att vi alla följer samma tydliga linje. Då vet även spelarnas föräldrar vad det handlar om och vad de kan förvänta sig. Som det är nu kör alla sitt eget race. Vi vill ha en dialog över laggränserna och arbeta för att alla ska känna stolthet över Surahammars Fotbollsklubb.

Från årsskiftet är Anton både ungdomsansvarig och utbildningsansvarig
i föreningen. Carlos är ungdomsansvarig för tjejsidan. De säger att de, trots
enkla medel, redan känner en positiv förändring.

- Vi ska bli en förening där alla trivs och får möjlighet att utvecklas för att nå så långt de vill. Det ska vara en morot att spela i föreningens representationslag. Vi vill också skapa samarbete med andra föreningar och ge ungdomsledarna större möjlighet att vara med och påverka de beslut som tas i styrelsen.

- Vi vet att det finns ett intresse för att spela fotboll i Sura. Vi genomförde Landslagets Fotbollsskola i somras och det blev stor succé. De vill vi ta vara på, säger Carlos.

För att arbetet som görs ska implementeras på bästa sätt kommer Carlos och Anton att vara med vid lagens föräldramöten framöver, som representanter från ungdomskommittén. De kommer även att fortsätta sitt samarbete med SISU Idrottsutbildarna:

- Jag har faktiskt SISU och vår idrottskonsulent att tacka för att jag är kvar som ledare. Det har varit och är ett viktigt stöd för mig och för oss som förening. Vi har fått hjälp att bygga vidare utifrån de idéer vi har haft och det betyder mycket att ha med SISU på vår föreningsresa, avslutar Anton.

Surahammars FK:s målsättningar inför framtiden:

 • Öka antalet deltagare och medlemmar, nå nya och
  behålla befintliga.     
 • Att ha välutbildade ledare.      
 • Att behålla ledare i föreningen även när deras barn
  slutar.
 • Att fånga upp spelare som slutar och rekrytera
  dem som domare eller ledare.      
 • Att skapa en stark föreningskänsla

Vill du också samarbeta med oss? Läs mer här (länk)

Skribent: Anette Fransson
Epost: This is a mailto link

 

 prenumerera_nyhetsbrev[1]

Anmäl och resovisa er utbildningsverksamhet

 

 

IFL_Grund_banner 2 bilder

 

 

 

Fbk

 

 

 

 

PUFF%2~1

 

 

 

 

 

 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västmanland
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:
Tel: 010-476 48 00
Fax: 021-13 78 73
E-post: This is a mailto link