Hoppa till sidans innehåll
Följ denna sida

Följ sidan "Om oss"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.
Printer Zoom in Zoom out

Vi är där när idrotten lär


SISU Idrottsutbildarna finns i hela Sverige

SISU Idrottsutbildarna – idrottens studieförbund och utbildningsorganisation har uppdraget att arbeta med bildning, utbildning och utveckling inom idrottsrörelsen, Sveriges största folkrörelse, där mer än 3 miljoner av Sveriges befolkning finns med som medlemmar. Det finns 21 distrikt som arbetar med att utveckla de idrottsföreningar som finns runt om i Sverige. 

I Västergötland arbetar vi med specialdistriktsförbunden och idrottsföreningarna och är ett ”idrottsaktivt” distrikt med mer än 1 500 aktiva idrottsföreningar och ca 20 000 ideella ledare som tillsammans skapar en god uppväxtmiljö för barn och ungdomar och aktivt bidrar till att skapa en god folkhälsa. Om SISU Idrottsutbildarna ska vara en resurs i detta arbete så är den lokala närvaron en viktig förutsättning. SISU Idrottsutbildarna i Västergötland har byggt en organisation där utbildningskonsulenter finns lokalt placerade på totalt 14 kontor fördelade på distriktets 27 kommuner vilket gör SISU Idrottsutbildarna till ett unikt studieförbund. 

SISU Idrottsutbildarna Riks
På riksnivå arbetar man med att utveckla och stötta specialidrottsförbunden och fungerar som ett stöd och en resurs för de specialidrottsförbund och medlemsorganisationer som vill utveckla sin organisation och verksamhet. På riksplanet har man också ett omfattande kurs- och konventprogram. Det genomförs utvecklings- eller utbildningsprogram, medverkar som coacher och samtalspartner, process- och projektledare och föreläsare.

Det finns ett eget förlag, SISU Idrottsböcker, som utvecklar studiematerial och böcker tillsammans med idrotten. Läs mer på sisuidrottsbocker.se.

SISU Idrottsutbildarna är huvudman för Bosön Idrottsfolkhögskola. Här finns spännande utbildningar för den som vill arbeta med idrott. Bland annat kan man utbilda sig till idrottskonsulent.  Läs mer på boson.nu.

Uppdaterad: 2014-02-10 13:57
SISU Idrottsutbildarna Västergötland
Box 418
541 28 Skövde
Telefon: 010-476 41 00
E-post: This is a mailto link
Blanketter
Avtal med konferensanläggningar och samarbetspartners 
Våra nyhetsbrev
Gilla Facebook knapp
IdrottOnline
UR:s Idrottens himmel och helvete
Idrottsböcker

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västergötland
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 010-476 41 00
Fax: 010-476 41 01
E-post: This is a mailto link

Se all info