Hoppa till sidans innehåll

Utbildningsveckan 2017

Här aktiverar du din biljett genom att anmäla dig till den kurs du är intresserad av. Även om du inte har någon biljett går det bra att anmäla sig till valfri kurs.
  • Uppdaterad: 2017-12-04 13:32

Få inspiration i ditt ledarskap! Varje dag, den 9-14 oktober, kan du lyssna på föreläsare som Kalle Zackari Wahlström, Johan Fallby och Susanne Wolmesjö. Alla föreläsningar är kostnadsfria.

 

Måndag 9 oktober 19:00-21:00
Stark som en björn, snabb som en örn - Kalle Zackari Wahlström
Kalle Zackari Wahlström berättar på ett pekpinnebefriat, inspirerande och roligt sätt hur man kan hitta sin träningsglädje utan att nödvändigtvis vara en ”duktig typ” som äter stenålderskost ur en glasburk varje dag.

Anmäl dig här

 

Tisdag 10 oktober 12:00-13:30
Sensomotorisk träning - Susanne Wolmesjö
Sinnen och motorik måste samverka för att vi ska kunna utvecklas och uppleva vår omvärld. Föreläsningen handlar om hur sensomotorisk träning påverkar de funktioner i hjärnan som hjälper oss att förstå, lagra och använda information.

Anmäl dig här

 

Tisdag 10 oktober 14:30-18:00
Idrott och integration: Inkludering och representation - Dima Sarsour
En del av svensk idrotts värdegrund handlar om allas rätt att vara med och en av svensk idrotts utvecklingsresor mot 2025 handlar om ett livslångt idrottande för alla. Föreläsningen handlar om hur vi kan utbyta kunskaper och väva ihop våra nätverk och rörelser i civilsamhället för att bli ännu bättre på att inkludera alla i våra föreningar.

Anmäl dig här

 

Onsdag 11 oktober 19:00-21:00 - Kost och kosttillskott, Christoffer Johansson
Christoffer Johansson berättar om hur kroppen fungerar vid träning och tävling och vad man som idrottare behöver tänka på i form av kostplanering och intag för att på bästa sätt tillgodose sin träning och optimera sin prestation vid tävling.

Anmäl dig här

 

Torsdag 12 oktober 19:00-21:00
Världens bästa idrottsförälder - Johan Fallby
Ideella ledare och föräldrar är mycket viktiga och en fantastisk tillgång för idrottsrörelsen. Johan Fallby berättar om hur man som förälder till ett idrottande barn kan hjälpa men inte stjälpa och hur du som förälder kan bidra till dina barns utveckling på bästa sätt utifrån din roll. 

Anmäl dig här

 

Fredag 13 oktober 15:00-19:00 - Lördag 14 oktober 09:00-15:00
Träningsläger för styrelsen
På liknande sätt som den aktiva idrottaren behöver kunskap om hur hen ska träna på bästa sätt för att nå sina personliga mål med sitt idrottande behöver idrottarens förening kunskap om vad som krävs för nå dit föreningen vill. Kursen berör enmångfald av olika ämnen som föreningskunskap, föreningsjuridik ochstyrelseutveckling.

Anmäl dig här

 

Lördag 14 oktober 09:00-15:00
Framtidens barn- och ungdomsidrott - Jonas Värm

Alla barn och ungdomar behöver ges möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och ambitionsnivåer. Barn och ungdomar ska därför ges möjlighet att hålla på med flera olika idrotter. I de flesta idrotter är dessutom tidig generalisering och sen specialisering att förorda för att nå idrottsframgångar. Glädjen – att känna gemenskap och tillhörighet, att få känna sig duktig och kompetent och att känna att jag själv kan påverka och styra det jag håller på med, är de viktigaste ingredienserna i både träning och tävling för barn och ungdomar.

Anmäl dig här

 

Ladda hem hela programmet här

Skribent: Kajsa Engdahl
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Uppland
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress:
Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018-27 70 00
E-post: This is a mailto link