Hoppa till sidans innehåll

Upplandsidrotten i media


DELNINGSEKONOMI Kommunens andra fritidsbank kan komma att öppna på Lillsidan, kanske redan vid årsskiftet.
 
Några engagerade eldsjälar och ekonomiskt stöd från flera olika håll har fått idrottsplatsen i Älvkarleby att vakna till liv igen.
 
Det som sägs i omklädningsrummet tas också med ut från omklädningsrummet. Arbetet måste därför börja där, skriver Mathias Rutegård.
 
Tv-profilen Kalle Zackari Wahlström är dragplåstret som på måndag sparkar i gång en vecka med utbildning och idrott i symbios i Uppsala och IFU Arena. Målet är att ge inspiration till så många idrottsintresserade som möjligt.
 
Fyra av Upplands största lagidrotter går nu ihop i en gemensam satsning som de kallar för Samsyn Uppland. Satsningen samsyn Uppland innebär att det ska bli lättare för barn att hålla på med fler sporter samtidigt och idrotta året om.
 
Barn och ungdomar ska inte tvingas välja sport för att sommar- och vintersäsongerna krockar. Nu går fyra av Upplands största lagidrotter ut i en gemensam satsning - för att få fler att idrotta längre.
 

Gamla prylar får nytt liv

(2017-08-17 04:59)
Det är inte bara böcker som går att låna längre. Nu kan Uppsalaborna även låna idrottsutrustning. I projektet Fritidsbanken lämnas sportgrejer in för att få ett nytt liv hos någon annan.
 
Som ett led i Riksidrottsförbundets arbete med anpassningar till den nya dataskyddsförordningen (GDPR) kommer vi som ett första steg med start den 22 augusti att successivt införa nya funktioner inom IdrottOnline.
 
På måndag drar Öppna veckan i gång i Enköping. Deltagarna kommer att kunna välja på nästan 20 olika aktiviteter - som bland annat beachhandboll i Fjärdhundra eller betydligt mer stillsamma aktiviteter.
 
I juni fattade idrotts- och fritidsnämnden beslut om att starta en Fritidsbank tillsammans med Upplands idrottsförbund och Region Uppsala. Tanken med banken är att alla kan låna idrotts- och fritidsutrustning gratis.
 
Den 5 augusti tågade svensk idrott med i Prideparaden, Stockholm för tredje året i rad. Det var totalt ca. 50 000 personer som gick med i paraden varav uppskattningsvis upp mot 1800 personer från svensk idrott. Helt fantastiskt!
 
Uppsala kommun har beslutat att öppna en lånebank för fritids- och idrottsutrustning. Tanken är att vem som helst ska kunna låna utrustning gratis.
 
Till skillnad från i övriga landet ökar antalet medlemmar i Uppsalas idrotts- och fritidsföreningar i åldersgruppen 5-25 år. Det handlar om allt från scouter till hockey- och gymnastikföreningar.
 
Vid Uppsala universitet finns många studenter som parallellt med sina studier idrottar på elitnivå. Förra året inrättades ett särskilt stipendium riktat till denna grupp.
 
TIERP Till hösten öppnar Fritidsbanken i den nyreno-verade Vegahallen. Men för att starta krävs ett stort upplag av sport- och fritidsprylar för olika säsonger.
 
12

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Uppland
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress:
Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018-27 70 00
E-post: This is a mailto link