Hoppa till sidans innehåll

Skattningsverktyget


Ett uppdrag för SISU Idrottsutbildarna är att få idrottsföreningarnas barn- och ungdomsverksamhet att följa riktlinjerna i Riksidrottsförbundets idéprogram, Idrotten Vill. Via Idrottslyftet – Idrotten Vill har ett skattningsverktyg utvecklats för att göra jobbet mer effektivt.

Uppdraget är byggt runt Riksidrottsförbundets idéprogram, Idrotten Vill, som innehåller riktlinjer för hur idrotten ska utformas i föreningarna. Där lyfts det bland annat fram att alla ska få chansen att vara med och att verksamheten ska ligga i linje med FN:s barnkonvention.

- Allt stöd som vi ger ut genom Idrottslyftet – Idrotten Vill måste motiveras utifrån riktlinjerna i idéprogrammet, det vägleder oss och ser till att vi hamnar rätt, säger Gunilla Lindström, verksamhetsledare på SISU Idrottsutbildarna Stockholm.

Här kan du läsa mer om Idrottslyftet.

För att säkra att uppgiften utförs på bästa sätt finns ett skattnings- och analysverktyg som föreningarna använder innan de söker stöd. Med verktyget ser man vilka delar i Idrotten Vill som föreningen behöver mest hjälp med.

- Jag tycker att det är bra, det får oss att tänka utanför lådan. Man kommer på saker som man inte hade tänkt på utan hjälpmedlet. Det är en bra bas för att utveckla verksamheten, säger Lars Hellman, som har använt verktyget.

Om du har några frågor om Idrottslyftet – Idrotten Vill, kontakta en av våra idrottskonsulenter.

Uppdaterad: 2015-05-25 12:56
Skribent: Katrin Söderberg

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Stockholm
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Besöksadress:
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:
Tel: +4686274000
E-post: This is a mailto link