Hoppa till sidans innehåll

Våra kurser och utbildningar


Sökresultat

Sortera på: Titel | Datum

Mitt första ledaruppdrag

Många barn och ungdomar får sitt första ledaruppdrag i tidig ålder. Denna utbildning är förberedande och ger unga ledare i åldern 12-15 år stöd i sin ledarroll. Det finns inte alltid tid och kunskap att utbilda sina egna unga ledare i föreningen och därför erbjuder nu SISU Idrottsutbildarna Skåne denna utbildning som ett stöd för föreningarna och den enskilde ledaren.

Datum: 2018-02-20 Plats: Helsingborg Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Plattformen - barn och ungdom, Höganäs

•    Är du intresserad av att bli tränare och idrottsledare för barn och ungdomar?
•    Är du redan engagerad men utan någon formell tränarutbildning?
•    Skulle det kännas bra att utvecklas tillsammans med andra tränare och ledare i motsvarande situation?

Om Plattformen
Idrottens barn- och ungdomsledarutbildning på basnivå heter Plattformen – barn och ungdom och vänder sig till dig som vill ta första steget som tränare och idrottsledare för barn och ungdomar mellan 7-15 år. Det är också en utbildning för dig som redan är engagerad, vill utvecklas och bli bättre och tryggare i din roll, men ännu inte gått någon formell tränarutbildning.
Datum: 2018-02-21 - 2018-02-22 Plats: Höganäs Sportcenter, Friluftsvägen 2, Lerberget. Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Träningslära

Utbildningen tar upp hur träning påverkar kroppen, prestationsbestämmande faktorer och den stora utmaningen – hur man hittar rätt nivå i träningen. Vidare går vi in på träningsintensitet, duration och frekvens samt vad/hur man tränar i vilken ålder.
Datum: 2018-03-01 Plats: Helsingborg Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Idrottspsykologi - Tema - Ledarskapets betydelse för motivation

Hur skapar du ett bra motivationsklimat i din träningsgrupp? Hur kan du som tränare få en bättre inblick i hur dina aktiva kan utvecklas bättre?

I denna utbildning går vi genom grunderna inom det idrottspsykologiska området kopplat till inlärningspsykologi. Du får en inblick i hur du som ledare kan skapa en bättre inlärningsmiljö och hur du aktivt kan förändra och påverka dina idrottares beteenden.
Som ledare får du lära dig om beteendens funktioner, d.v.s. vad som leder till ett visst beteende och vad beteendet leder till. Med denna kunskap kan ni både motivera och behålla utövare i er idrott.
Datum: 2018-03-03 Plats: Helsingborg Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Idrottens föreningslära - Grund

Vi bearbetar områden som den demokratiska uppbyggnaden inklusive årsmöte och valberedningsarbete, vikten av ett levande medlemsavtal (stadgar) och det mest elementära vad gäller skatter och avgifter. Vi betonar också vikten av att varje förening behöver vara grundad i sin verksamhetsidé och värdegrund. För lyckas omsätta allt detta i praktisk handling ger vi tips på saker varje offensiv förening behöver tänka på och göra för att ständigt vara i rörelse. Efter avslutad Idrottens föreningslära Grund hoppas vi att deltagaren känner sig inspirerad att fortsätta arbetet på hemmaplan, i föreningen.
Datum: 2018-03-05 Plats: Ystad Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Idrottens Föreningslära - Tema - Bokföring i föreningen

Idrottens föreningslära finns i tre nivåer, grund, fortsättning och tema. Temautbildningarna är egentligen på grundnivå i det specifika ämnet som det berör, medan en allmän grund berör föreningslära på en bredare front.


Det här är en praktisk utbildning med övningar i bokföring, bokslut och konteringsövningar. Utbildningen inleds med grundläggande teori i bokföring. Bokföringen skall ge information om hur föreningens ekonomi förändras utifrån den verksamhet som bedrivs och styrelsens skötsel av föreningen och dess pengar.

Datum: 2018-03-08 Plats: Kristianstad Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Grundtränarutbildning 1 (GTU 1), (Malmö)

Utveckla dig i tränarskap och träningslära ihop med tränare inom andra idrotter.

Grundtränarutbildningen är för dig som har varit tränare ett tag. Du har redan gått någon grundutbildning. Du tycker det är kul och vill nu gå vidare och utvecklas i din tränar - och ledarroll.

I GTU har du möjlighet att utveckla dig i tränarskap och träningslära tillsammans med idrottserfarna utbildare. Du möter och byter erfarenheter med tränare inom andra idrotter som befinner sig i motsvarande situation som du.

GTU är en fortsättning och påbyggnad på Plattformen – barn och ungdom. GTU innehåller utöver tränarskap och träningslära också tränarpraktik och självstudier på hemmaplan. Mötet med och möjlighet till nätverksbyggande mellan tränare från olika idrotter, för att ta till vara varandras olika kunskaper och erfarenheter, är ett mycket viktigt och uppskattat inslag i denna utbildning. GTU innehåller även en idrottsspecifik del som respektive specialidrottsförbund ansvarar för.
Datum: 2018-03-10 - 2018-03-11 Plats: Malmö Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

IdrottOnline klubb - Hemsida - Grund

Idrottens nya verktyg för kommunikation och administration.
Datum: 2018-03-13 Plats: Idrottens hus, Mellersta Stenbocksgatan 10, Helsingborg Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Åldersanpassad fysisk träning för barn och ungdom (ÅFT) - Grund (Malmö)

Du som har genomgått grundutbildningen har möjlighet att fördjupa dina kunskaper i allsidig fysisk uppbyggnadsträning för barn och ungdom. Utbildningen ger dig kunskap och färdighet att stärka barn och ungdomars skelett, att hjälpa dem att starkare och få färre skador för ett långt och hållbart idrottsliv.

Datum: 2018-03-17 Plats: Malmö Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Barnidrottskonvent 2018

Välkommen till Barnidrottskonvent den 18 mars på Malmö Arena Hotel, i Hyllie Malmö - en dag i barnidrottens tecken med temat "en ny syn på träning och tävling”. Ni kommer ta del av föreläsare som både presenterar det senaste inom ämnet, samt lyfter egna erfarenheter. Varmt välkomna! #BIK18

Datum: 2018-03-18 Plats: Best Western, Malmö Arena hotell, Hyllie Boulvard 12, Malmö. Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt
Sida:   1  2  3 
 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Skåne
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: +46104765701
E-post: This is a mailto link