Hoppa till sidans innehåll

Våra verksamhetsformer

  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:43

Sex olika former för utveckling

Lärgrupp
En lärgrupp kan jämföras med studiecirkeln. Deltagarna möts för att lära av och med varandra. Metodiken är självlärande grupper, där initiativ och planering görs gemensamt. Lärande sker med utgångspunkt från ett lärande material, som kan vara en bok, film, tidningsartikel, webb eller annat samtalsunderlag som bidrar till ökad kunskap. Det är i samtalet och dialogen som ny kunskap växer fram.

Kurs
Vill ni jobba mer intensivt och komprimera lärandet. Då passar det med en kurs. En kursledare, som har en speciell kompetens, leder verksamheten utifrån en tydlig kurs- och timplan. Ni ska ha en inriktning och ett uttalat utbildningsmål. Här är det viktigt att ni kontaktar SISU innan ni drar igång med jobbet.

Föreläsning
Vill ni samla era medlemmar kring ett tema? Då passar en föreläsning bra. En föreläsning ska inspirera och det är temat som står i fokus. Kontakta oss för tips och råd på bra föreläsare. 

Lärande för barn, 7-12 år
Rita, skapa och dramatisera. För barn i åldern 7-12 år använder vi metoden lärande för barn. Lärandet ska vara roligt, stimulera fantasin och ge barnen möjlighet att uttrycka känslor och åsikter. Alla barn ska vara delaktiga och aktiva. Metod, pedagogik och planering anpassas efter gruppens behov och mognad.

Processarbete
När specialidrottsdistriktsförbundet eller föreningen vill utvecklas för att stärka organisationen och era styrdokument kan ett process- och utvecklingsarbete vara en god arbetsform. Då leder en av SISU Idrottsutbildarnas processledare arbetet, som resulterar i en dokumentation och handlingsplan.

Kultur
När ni vill skapa delaktighet, upplevelse och eftertanke kan ett kulturprogram vara en bra arbetsform. Det kan exempelvis vara teater, sång, dans eller filmvisning på programmet. Ett kulturprogram kan också vara en utställning som väcker tankar kring olika ämnen.

Regler och riktlinjer för våra verksamhetsformer

Hur många deltagare behöver vi vara vid utbildningen? Kan man genomföra en utbildning under bara en timme? Får man vara hur gammal eller ung som helst för att delta? Vem kan leda utbildningen? Det och mycket annat får du svar på i våra riktlinjer för verksamhetsformerna.
Ladda hem våra riktlinjer för lärgrupp, kurs, föreläsning, processarbete, lärande för barn och kultur (pdf) >>>

 

Skribent: Annemari Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Norrbotten
Kronan A3
974 42 Luleå

Besöksadress:
Idrottens hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:
Tel: 070-600 77 32
E-post: This is a mailto link