Hoppa till sidans innehåll

Allas rätt att vara med i idrotten

  • Uppdaterad: 2016-10-28 13:39
”Idrottsrörelsen ska erbjuda alla som vill, oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, kön eller sexuell läggning samt fysiska eller psykiska förutsättningar, en positiv, hälsofrämjande och utvecklande idrottsmiljö.”
Ur Idrotten Vill
 

Likabehandling och mångfald handlar om att lyfta fram olikheter och variationer hos en individ utifrån kön, etnicitet, sexuell läggning, funktionsnedsättning, religion och ålder.

Mångfald handlar om våra inre egenskaper. Olikheter och egenskaper som nästan alltid innebär något positivt för vår verksamhet. Vi behöver bara vara lyhörda och bli ännu bättre på att ta tillvara varje individs unika kompetens och personlighet.

På SISU Idrottsutbildarnas centrala webb kan du läsa mer om:

Allas rätt inom idrotten (länken öppnas i nytt fönster)
Idrotten Vill (länken öppnas i nytt fönster)
Normkritiskt tänkande (länken öppnas i nytt fönster)
Mångfald och jämställdhet (länken öppnas i nytt fönster)
Trygg idrott (länken öppnas i nytt fönster)

Värdefullt

Hur gör vi svensk idrott till världens bästa? I satsningen "Värdefullt" vill vi få idrottsföreningar att samtala och fundera över vad som är vikigt och värdefullt inom barn- och ungdomsidrotten. Vad ni som förening vill stå för och förknippas med för värden. Vi erbjuder också föreningarna en möjlighet att Värdefulltstämpla sina arrangemang, för att visa att föreningen står bakom svensk idrotts värderingar. Tanken är också att skapa förutsättningar för en positiv stämning i och kring arrangemanget.

Skribent: Annemari Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Norrbotten
Kronan A3
974 42 Luleå

Besöksadress:
Idrottens hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:
Tel: 070-600 77 32
E-post: This is a mailto link