Hoppa till sidans innehåll

AnnaCarins mission - bredda snöskoter-och motorcykelsporten!

2018-01-09 15:03
AnnaCarin Karlsson från Arvidsjaur har anställts som idrottskonsulent i ett samarbetsprojekt med Svenska Motorcykel- och snöskoterförbundet (SVEMO). Hon påbörjade sin tjänst på SISU Idrottsutbildarna och Norrbottens Idrottsförbund vid årsskiftet.
  • Uppdaterad: 2018-01-09 15:55

Projektet finansieras av SVEMO via Idrottslyftet och syftar till att få fler att vilja hålla på med sporten. Framförallt vill SVEMO se en ökad bredd.

AnnaCarins uppgift blir att peppa föreningarna och stödja dem i deras utveckling där fler aktiva medlemmar i alla åldrar och ambitionsnivåer är ett övergripande mål. En liknande satsning görs samtidigt av SVEMO även i Västerbotten.

- Jag är praktiskt taget född och uppvuxen på skoter, säger 38-åringen som bor i Arvidsjaur med sambo och två hundar och som de senaste åren har arbetat som skoterguide i Arjeplog.

- Motorsport har alltid legat mig varmt om hjärtat. Bland annat tog jag folkracelicens och tävlade en kort period.

2007 var AnnaCarin och tittade på en skotercrosstävling. Då bestämde hon sig. Hon köpte en skoter och startade en egen karriär som skotercrossförare. En karriär som ledde till att hon blev nordisk mästare.

När hon lade tävlandet på hyllan 2013 fick istället hennes två vostehhundar tillfredsställa hennes behov av att uppleva fart och fläkt. Draghundskörning och jakt blev nya intressen.

- Att få vara med och utveckla snöskoter- och motorcykelsporten i Norrbotten känns inspirerande. Jag kommer att få vara med och skapa något från grunden, det är helt unikt och det finns inget rätt eller fel, säger AnnaCarin och hoppas att hon ska vara en förebild som gör att även tjejer ska lockas till sporten i högre utsträckning.

Vi hälsar AnnaCarin varmt välkommen in i gänget!

Kontaktuppgifter:

AnnaCarin Karlsson, This is a mailto link, tel 070-663 00 88 (fungerar fr.o.m. 12 januari)

Skribent: Annemari Johansson
Epost: This is a mailto link

 

 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Norrbotten
Kronan A3
974 42 Luleå

Besöksadress:
Idrottens hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:
Tel: 070-600 77 32
E-post: This is a mailto link