Plattformen - barn och ungdom - SISU IU Halland
Hoppa till sidans innehåll

Plattformen - barn och ungdom

Plattformen - barn och ungdom är idrottens basutbildning med fokus på tränare och ledare för barn och ungdomar mellan 7-15 år och det krävs inga förkunskaper av dig som vill gå den.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:29

 

Plattformen är

  • för dig som är intresserad av att ta första steget som tränare och idrottsledare
  • och för dig som redan är engagerad, vill utvecklas och bli bättre och tryggare i din roll, men ännu inte gått någon formell tränarutbildning
  • för alla som vill fylla på med ny grundläggande kunskap, inspiration, erfarenhetesutbyte och vill utvecklas tillsammans andra tränare och ledare i motsvarande situation.

Utbildning omfattar mellan 15-20 timmar och består av följande moment:

  • Introduktion
  • Barnet och ungdomen i centrum            
  • Ditt ledarskap
  • Barns och ungdomars utveckling (psykiskt och fysiskt)    
  • Pedagogik i praktiken  

 

I Plattformen - barn och ungdom får du möjlighet att lära dig grunderna för att utveckla dina förmågor som självständig idrottsledare med ett positivt förhållningssätt till dina aktiva. Du ges möjlighet att utveckla dina ledaregenskaper och knyta nya kontakter med andra ledare inom olika idrotter.

Ett av våra mål med Plattformen är bland annat att få dig och många fler ledare att bli extra bra på att leda och träna barn. Detta för att barnen ska få en positiv upplevelse av och gilla att idrotta, att gilla idrotten. För att i nästa steg få fler ledare och barn att stanna kvar länge och trivas inom idrotten.

bokomslag bokpaket plattformen

Grundlitteraturen i Plattformen är böckerna Idrottsledare för barn och ungdom och Basträning för barn.

Är du intresserad av utveckla och förstärka verksamheten för barn i ditt lag eller förening? Då finns det bra utbildningsmaterial om lärande för och med barn inom idrotten här.

 

Plattformen som en del av specialidrottsförbundets utbildningsstruktur

Du som tillhör ett specialidrottsförbund och är intresserad av att samverka med SISU Idrottsutbildarna kring utbildningen Plattformen och eventuellt lägga in den som en del i er egen utbildningsstruktur, kontakta SISU Idrottsutbildarna, se box i högerspalten.

 

 

 

 

Skribent: Liselotte Arvidsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Halland
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress:
Idrottens Hus Q, Spetsvinkelg 23
302 50 Halmstad

Kontakt:
Tel: 035-17 74 00
E-post: This is a mailto link