Hoppa till sidans innehåll

Tränarutbildning


SISU Idrottsutbildarna jobbar med utbildning och utveckling av svensk barn- och ungdomsidrott tillsammans med hela idrottsrörelsen. Vi utgör ett stöd, tillför resurser och driver på dessa frågor på såväl central nivå som i alla våra 21 distrikt. 

Som idrottens studieförbund jobbar vi utifrån folkbildningens idé om utbildning och utveckling. Involvering, delaktighet, att alla ska bli sedda och hörda och att ta tillvara allas förmågor och erfarenheter är viktiga och självklara utgångspunkter för oss.

Följande områden hör samman med utbildning och utveckling av barn- och ungdomsidrott: 

 • Lärande för barn inom idrotten
  Lärande för och med barn handlar om delaktighet och att involvera barn i den egna träningen. Varför inte byta ut några träningspass och prata om hur kroppen fungerar eller ge barnets självförtroende en kick i rätt riktning?

 • Ledar och tränarutbildning
  Här finns bland annat Plattformen - barn och ungdoms, en ledarutbildning för barn- och ungdomsledare och Åldersanpassad fysisk träning för barn och ungdomar.

 • Idrottens himmel och helvete
  Temaområde och arbetsmaterial, filmbaserat, för dig som vill jobba aktivt med att förstärka och utveckla barn- och ungdomsverksamheten i din förening.

 • Idrottslyftet
  Utveckling av barn- och ungdomsidrott genom Idrottslyftet. 

 • Allas rätt inom idrotten
  Ett viktigt område som omfattar hela idrotten men inte minst barn- och ungdomsidrotten. Allas rätt inom idrotten tar avstamp i idrottsrörelsens värdegrund Idrotten vill.  

 • Barn- och ungdomsidrott på Riksidrottsförbundets hemsida
  Här finner du riktlinjer, anvisningar för barn- och ungdomsidrott, forskning och statistik med mera.

 • SISU Idrottsböcker - idrottens förlag 
  utvecklar böcker och andra utbildningsmaterial för barn- och ungdomsidrotten. 
Kontakta SISU Idrottsutbildarna för mer kraft och stöd till utveckling
Ta gärna kontakt med SISU Idrottsutbildarna på ditt distrikt för att höra mer specifikt vad ni kan göra tillsammans för att utveckla barn- och ungdomsidrotten i din förening. Här hittar du våra distrikt. Specialidrottsförbund och övriga medlemsorganisationer har en egen kontakt person hos SISU Idrottsutbildarna centralt. Vet du inte vem det är kan du höra av dig till Maria Ståhl, projekt - och processledare.
Uppdaterad: 2010-12-16 10:45
Skribent: Anna-Lena Moberg

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Gotland
Box 1030
621 21 Visby

Besöksadress:
Färjeleden 5
621 58 Visby

Kontakt:
Tel: +46498207050
E-post: This is a mailto link