Hoppa till sidans innehåll

Plattformen - barn och ungdom

Utbildningen är nu fullbokad. Även reservlistan är fullbokad och anmälan därför stängd.

Idrottens barn- och ungdomsledarutbildning på basnivå heter Plattformen - barn och ungdom. Den vänder sig till dig som vill ta första steget som tränare och idrottsledare för barn och ungdomar upp till 12 år. Det är också en utbildning för dig som redan är engagerad, vill utvecklas och bli bättre och tryggare i din roll, men ännu inte har gått någon formell tränarutbildning.

Du får delta på Plattformen tidigast det år du fyller 15, dvs. under 2018 skall man vara född 2003 eller tidigare.


Mål och syfte
I Plattformen - barn och ungdom får du möjlighet att lära dig grunderna för att utveckla dina förmågor som självständig idrottsledare med ett positivt förhållningssätt till dina aktiva. Du ges möjlighet att utveckla dina ledaregenskaper, dela erfarenheter och knyta nya intressanta kontakter med andra ledare inom olika idrotter.

Efter genomförd utbildning kommer du bland annat att:
Ha kunskaper om barn och ungdomars utveckling och behov. Förstå att ditt förhållningssätt påverkar barn och ungdomar. Inse betydelsen av att skapa glädje och trygghet. Lekens betydelse i den personliga utvecklingen.

Sisu Idrottsutbildarnas mål är att vi tillsammans med dig som tränare och ledare skall bidra till en positiv upplevelse av att idrotta. Att du som tränare, ledare och alla barn och ungdomar skall trivas och må bra inom idrotten.

Plattformen - barn och ungdom innehåller följande moment:
*  Introduktion
*  Barnet och ungdomen i centrum
*  Ditt ledarskap
*  Barns och ungdomars utveckling (psykiskt och fysiskt)
*  Pedagogik i praktiken

Förkunskaper
Det krävs inga förkunskaper för att gå Plattformen - barn och ungdom. Oavsett vilken nivå du själv är på, vilken idrott du har i grunden och hur gammal du är (lägst 15) så kommer du att utvecklas, om du själv vill.

Närvaro
För att räknas som godkänd och få kursintyg krävs 100% närvaro.

Avbokningsregler

Kursen är kostnadsfri. Vid utebliven avanmälan senast 2 veckor före kursstart debiteras 200 sek. Avanmälan sker till This is a mailto link. Man kan ersätta med annan deltagare på den bokade platsen

Specialkost
Vid allergi och behov av specialkost vänligen ange detta i anmälan.

Frågor
Vid frågor kontakta Carina Sjölander:
This is a mailto link
08-627 40 95

Välkommen med din anmälan!


 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Dalarna
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress:
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:
Tel: se kontakta oss
E-post: This is a mailto link