Hoppa till sidans innehåll

Idrottsskolor 2017

2017-05-08 10:53
Ska din förening arrangera idrottsskola i sommar? Nu har ni möjlighet att förstärka idrottsskolan med SISU Idrottsutbildarnas kulturpaket 2017. Våra poolare kommer ut och ni kan välja mellan Golfäventyret, #enshysstidrott eller Alla kan träna.
  • Uppdaterad: 2017-05-10 11:16

Boka SISU Idrottsutbildarnas kulturpaket 2017
Våra ”Poolare” (unga utbildare) kommer ut till er i samband med er fotbollsskola, hockeyläger, ridläger, simläger, seglarläger, golfläger, friidrottsläger m.m. och erbjuder i år aktiviteter som inspirerar och stimulerar till goda värderingar, källkritik, rörelser och nya sätt att idrotta.

Kulturpaket 2017

Barnkultur:
Idrottsskolor/läger är utmärkta tillfällen om
man vill bredda och fördjupa barnens engagemang i idrotten. Det är ett tillfälle att låta barnen fundera kring frågor som rör kamratskap, allas rätt att vara med, rent spel etc. Till stöd för att ta upp dessa värdefulla frågor finns materialen med ”Wilda och Walter’’ som ni kan använda ute i föreningarna. För hjälp med upplägg och beställning av material kontakta SISU Idrottsutbildarna.
Sommaren 2017 erbjuder SISU Idrottsutbildarna även föreläsningar, aktiviteter och kulturprogram till er verksamhet. Aktiviteterna anpassas efter ålder på barnen och ungdomarna.
Pedagogiskt upplägg: Vi vill att barnen/ungdomarna delas upp i mindre grupper, ca 10-15 aktiva/grupp. Aktiviteterna inkl. samtal och reflektion är 45min/grupp.
Kostnad: 2000 kr/förening
Detta kan subventioneras helt via SISU IU:s Idrottslyft.
För mer info ta kontakt med Er SISU-konsulent.
Anmälan senast onsdagen den 17 maj till
This is a mailto link
0709-954607
-Skriv vilka datum och tider ni har er idrottsskola/läger.
-Ni kan önska flera aktiviteter, men är garanterade minst
en beroende på hur stort intresset är.
-Rangordna gärna vilken ni helst vill ha i er anmälan.
Först till kvarn gäller!

1. Ett golfäventyr
Här får barnen chansen att testa en ny idrott där de samtidigt får vara med själva och styra svårighetsgraden. Genom att samarbeta i små grupper och med fantasi ska de bygga en enkel golfbana. Aktiviteten kan köras i skogen, på en gräsmatta, inomhus i en idrottshall eller ute på en äng där det går att bygga banor som är mellan 10 och 30 meter långa. Barnen spelar med en innebandyboll eller tennisboll och enkla regler. Innan spelet drar igång kör alla gemensamma uppvärmningsövningar som hjälper till att få en bra rörelseförmåga i kroppen med fokus på rörlighet.
2. #enschysstidrott
Webb och sociala medier har en stor plats i våra barn- och ungas liv och inom idrotten. Det är inte alltid lätt att i unga år veta vad man ska tro på av allt som skrivs. Under detta passet kommer barnen skapa egna serietidningar och med hjälp av serietidningarnas spännande värld kommer vi lära barnen att vara källkritiska. De kommer få diskutera vikten av att vara en schysst kompis på nätet och hur man kan stötta andra.
#idrottenlärgenomserier
Ett samarbetsprojekt mellan biblioteken i Blekinge och idrotten
3. Alla kan träna
Denna aktivitet skapar förståelse och inspiration för att påvisa att idrotten är till för alla. Barnen får på olika stationer testa att klara sig med olika typer av begränsningar. Hur är det att idrotta med ett funktionshinder? En station kan innebära att klara en utmaning med nedsatt syn, på en annan station ska de klara en fysisk övning med bara en arm. Med vilja, bra attityd och peppande kompisar klarar man mer än man tror!

Skribent: Malin Roth
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Blekinge
Arenavägen 15
371 55 Karlskrona

Besöksadress:
Arenavägen 15
371 55 Karlskrona

Kontakt:
Tel: +46455-36 76 50
Fax: +46455-36 76 69
E-post: This is a mailto link