Hoppa till sidans innehåll

Ronja ny i teamet

2017-04-21 10:35
  • Uppdaterad: 2018-04-26 09:11

Sedan några dagar tillbaka är Ronja Lundbergs anställd på SISU Idrottsutbildarna som idrottskonsulent. Varmt välkommen, Ronja!

Jag har i hela mitt liv älskat idrott. Under min skoltid var det idrottslektionerna som var höjdpunkten under skoldagarna. Oavsett om vi skulle spela tennis, dansa, spela fotboll, springa långa rundor, hoppa eller stå på händer var jag glad och gjorde mitt allra bästa. Självklart tyckte jag mer om vissa saker än andra, men det var kul att få testa på olika sätt att idrotta. Just att det finns så många olika sätt att utföra idrott på tycker jag är fantastiskt. Jag tror verkligen att det finns någonting inom idrotten som passar alla!

Som barn höll jag länge på med många olika idrotter på fritiden, främst fotboll, innebandy och handboll. Till slut var det var dock innebandyn som fångade mitt stora intresse. 19 år gammal och elva innebandysäsonger senare älskar jag fortfarande känslan av att komma till idrottshallen, träffa lagkamraterna och jaga den där ihåliga plastbollen.

Jag tog studenten förra året och på gymnasiet studerade jag ekonomiprogrammet vid Aspero Idrottsgymnasium i Karlskrona. Det var tre fantastiska år som verkligen sporrade mitt brinnande idrottsintresse. Jag blev under dessa åren även allt mer intresserad av både träningens och kostens betydelse för hälsan och detta är idag några av mina allra största intressen. Med tiden har det därmed blivit allt mer självklart för mig att jag ska arbeta med idrott och hälsa på ett eller annat sätt. Att jag redan nu fått denna fantastiska möjlighet att arbeta med någonting som ligger mig så varmt om hjärtat känns därför jätteroligt! Jag är väldigt taggad på att få vara med och utveckla framtidens föreningar och uppmuntra till livslångt idrottande. Nu kör vi, häng med eller bli omkörd!

- Ronja Lundbergs, idrottskonsulent

5 snabba till Ronja

Det här tar jag med mig från mitt förra jobb… Ledarskap. Arbetade på äventyrsfritids där jag bland annat drog igång en innebandyskola för dem som ville.

Det här ser jag fram emot 2017… att få träffa människor som verkligen brinner för sina föreningar och idrotter.

När jag är ledig... umgås jag helst med nära och kära.

Så motionerar jag helst... förutom innebandy (såklart) så tycker jag både om att lyfta vikter och att springa grisiga intervaller.

Ett smultronställe i Blekinge... Emmahultasjön.

Skribent: Malin Roth
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Blekinge
Arenavägen 15
371 55 Karlskrona

Besöksadress:
Arenavägen 15 (Karlskrona) eller Nyemöllevägen 12 (Karlshamn)
371 55 Karlskrona

Kontakt:
Tel: +46455-36 76 50
Fax: +46455-36 76 69
E-post: This is a mailto link