Hoppa till sidans innehåll

Vi kommer till dig

En uppskattad del av SISU Idrottsutbildarnas arbete är föreningsbesök där vi kostnadsfritt kommer ut och besöker din förening. Under besöket diskuterar vi föreningsönskemål och behov av utbildning och utveckling.
Läs mer här >>>

fotboll

SISU IU Blekinge

Nyheter

2014-11-18
Ny distriktsidrottschef i Blekinge blir Patric Nilsson, Karlskrona. Patric är 50 år gammal och en känd profil i idrottsblekinge med aktiv elitidrottsbakgrund inom friidrott o...
 
2014-11-18
SISU Idrottsutbildarna och Blekinge Idrottsförbund genomför nästa distriktsstämma respektive årsmöte torsdagen den 26 mars 2015 kl.18.00 på Ronneby Brunn.
 
2014-11-17
Ta del av valberedningens uppmaning att skicka in förslag på ordförande och åtta ledamöter till den kommande styrelsen.
 
2014-11-17
Hur kan vi söka projektmedel för vår verksamhet inom idrotten? Du som ledare eller anställd i en idrottsförening bjuds in till en kunskapsträff om idrottens möjligheter med p...
 
2014-11-04
Missa inte chansen att anmäla dig/er till de utbildningar som vi har kvar att erbjuda innan julen tar vid.

Läslust- och läsglädje!

LäsSport- och läsglädje

Läsa är också en Sport. Man måste träna för att utvecklas och bli bättre. Barn och unga läser allt mindre och läsförståelsen sjunker. Studier visar att en femtedel av landets 15-åriga pojkar har svårt att tillgodogöra sig kvalificerade texter. Forskning visar också att ungas läsvanor påverkas av sociala normer, könsroller och vuxna förebilder. Ett sätt att nå den aktuella målgruppen kan därför vara via ledare i idrottsrörelsen.

Med denna bakgrund gör Kulturrådet tillsammans med idrottsrörelsen en satsning för att väcka läslusten- och läsglädjen hos idrottsaktiva barn- och ungdomar.

Målet är att ge unga en paus - en paus som ger dem vila och återhämtning, men också ett rikare språk, bättre läsförståelse och en större värld.

I Blekinge är vi igång med detta arbete och SISU Idrottsutbildarna har tillsammans med Bibliotektsutveckling Blekinge/Kronoberg samt de lokala biblioteken i länet bildat ett nätverk för att tillsammans göra insatser för och skapa "Läsglädje i framtidens idrottsförening", som också är namnet på vårt läsprojekt.

Carina Turesson
Utbildningskonsulent

Ny film om Idrottsly...

Idrotten-vill

Denna nya filmen Idrotten vill riktar ljuset mot barn- och ungdomsidrotten
Filmen går att se på Youtube och bygger på Idrotten vill. Förhoppningsvis kan filmen bidra till en ökad debatt om barn- och ungdomsidrott. Använd gärna filmen på din egen hemsida och visa den för dem som är intresserade av Idrottslyftet och idrottens värderingar.

Anmälan till SISUnyt...

SISUnytt

Gilla oss på faceboo...

facebook-logo

Låt oss presentera.....

Idrotten-vill

...SISU Idrottsutbildarna Blekinge.

Här presenterar vi en kort film om vilka vi, SISU Idrottsutbildarna Blekinge, är och information om vår verksamhet.

SISU Idrottsutbildarna Blekinge
Arena Rosenholm
371 55 Karlskrona
Telefon: +46455-36 76 50
E-post: This is a mailto link

hitta-ditt-distrikt

Bosöns Idrottsfolkhögskola

SISU Idrottsböcker

Utforskarfrukost startsida puff kopia

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Blekinge
Arena Rosenholm
371 55 Karlskrona

Besöksadress:
Arena Rosenholm
371 55 Karlskrona

Kontakt:
Tel: +46455-36 76 50
Fax: +46455-36 76 69
E-post: This is a mailto link