Hoppa till sidans innehåll
SisuNorSmall_RGB

Vi är idrottens eget studieförbund.

Vi jobbar med bildning och utbildning inom svensk idrott

Pride banner

Vi vill bli bättre

2015-06-15 10:33
Gå med oss i Stockholm Pride den 1 augusti. Vi hoppas att du som är för en öppen idrott går med Kiruna IF och oss i Pridetåget under den gemensamma parollen ”Idrotten gör Sverige starkare”.
  • Uppdaterad: 2015-07-28 16:18

Johan Köhler, Kiruna IF uppmanar andra föreningar att gå tillsammans med honom i årets Stockholms Pride. Så här säger Johan:

Jag hoppas att du, som ordförande och/eller representant för din klubb, går med mig i idrottssektionen i Pridetåget för att visa att vi står upp för allas rätt att idrotta utan att riskera trakasserier eller kränkningar.

Ta på dig din förenings match- eller tävlingsdräkt och gå med du också!


Anmälan till Stockholm Pride – Idrotten gör Sverige starkare

Om ni är ett förbund eller en idrottsförening som vill vara med i Pridetåget är det bra om ni föranmäler er till This is a mailto link Johan Köhler, Kiruna IF kommer att vara den som koordinerar själva idrottssektionen i årets Pridetåg.

Vill du delta som enskild individ är du mer än välkommen. Då behöver du inte föranmäla dig men klicka gärna i ”Kommer” och dela FB-evenemanget.

Samlingsplats: Trappen vid Forsgrénska badet, Medborgarplatsen.
Tid: 12.00 
Koordinator för Svensk idrott: Johan Köhler, Kiruna IF. Kontakt: This is a mailto link Du kan också gå in på FB och anmäla dig, Svensk idrott har skapat ett Pridetåg evenemang.


Var med Svensk idrott i Pride Parken

Du/ni är välkomna till Svensk idrotts gemensamma monter i Pride Parken. Den är öppen under perioden 27 juli – 1 augusti. Det är ett tillfälle att möta andra idrottsintresserade på plats och manifestera för en öppen och tolerant idrott.

Aktiviteter under veckan:

Torsdag 30 juli
14.00-15.00 Träffa och prata med Linda Vixner, styrelseledamot i  styrkelyftsförbundet, om varför de väljer att ta ställning, medverka i  Pride och gå i Pridetåget.

15.00-16.00 Samtal med Sofia B Karlsson, initiativtagare till Fotboll för alla, och Björn Eriksson, ordförande RF/SISU.

Fredag 31 juli
12.00-01.00 Träffa Alvik Basket. 

Lördag 1 augusti

12.00 Gå  med oss i Stockholm Pride den 1 augusti. Vi hoppas att många som är för  en öppen idrott går med Kiruna IF, RF/SISU och Stockholmsidrotten i  Pridetåget under den gemensamma parollen ”Idrotten gör Sverige  starkare”.​

14.00-01.00 Träffa Korpen Stockholm, Pride Parken

17.00-19.00 Träffa  och prata med Johan Köhler, Kiruna IF, om regnbågsdräkter, symboler och  klubbens utveckling under ett tumultartat år – i Pride Park.

Välkommen!
Riksidrottsförbundet, SISU Idrottsutbildarna, Stockholmsidrotten och Kiruna IF


Öppen för alla

Idrottsrörelsen ska vara öppen för alla, inbjudande för alla, inkluderande, bidra till jämlikhet, motverka fördomar och bidra till acceptans för att människor är olika. Läs gärna mer om Allas rätt, likabehandling och normkritiskt tänkande inom idrotten på SISU Idrottsutbildarnas webb.

sisu-puff-alla-har-ratt

Stockholm Pride
Stockholm Prides syfte är att belysa HBTQ, det vill säga homosexuella, bisexuella, transpersoner, queers och dess mångfald. Festivalen är öppen för alla oberoende av sexuell läggning eller könsidentitet och som respekterar hbtq-personer.


Tips!

Atttvatta_rf utst

Att tvätta sin smutsiga byk
Vi vill också passa på att tipsa om Riksidrottsmuseets pågående utställning med HBTQ-idrottares villkor inom svensk idrott i fokus, ”Att tvätta sin smutsiga byk”.

Skribent: Anna-Lena Moberg

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996000
E-post: This is a mailto link