Hoppa till sidans innehåll

Vi är idrottens eget studieförbund.

Vi jobbar med bildning och utbildning inom svensk idrott

Idrott och läsning

2015-11-24 14:48
Nu avslutas en stor lässatsning som medfört många erfarenheter och kunskaper. Fantastiska samarbeten mellan bibliotek och idrottsföreningar har genomförts runt om i landet.
  • Uppdaterad: 2015-12-02 15:16

” – Den gemensamma stunden där man diskuterade läsningen blev en dörröppnare för att prata om frågor kopplade till värdegrund och speletik.”

I skriften Idrott och läsning – Ett Dream Team, för ledare, tränare och vuxna i förening, finns tips och idéer att hämta från hur idrottsföreningar runt om i landet har arbetet med läsning tillsammans med barn och ungdomar. Förhoppningen är inspirera fler till ny eller fortsatt verksamhet.

Skriften skickas till landets alla idrottsdistrikt och bibliotek. Den kommer att finnas i digital version för nerladdning på bibliotekens webb samt finns redan nu på sisuidrottsutbildarna.se 

Bakgrund
Kulturrådet fick 2013 i uppdrag att genomföra en läsfrämjandesatsning med det särskilda syftet att tillgängliggöra litteratur för idrottande flickor och pojkar. Det långsiktiga målet med satsningen var att genom lokala och regionala projekt väcka ett tidigt intresse för läsande och bidra till ökad läsfärdighet och läslust. Satsningen som genomförts i samarbete med Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna har nu slutredovisats.

Skribent: Anna-Lena Moberg

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996000
E-post: This is a mailto link