Hoppa till sidans innehåll

Vi är idrottens eget studieförbund.

Vi utbildar, bildar och utvecklar svensk idrott

Tack för att du hjälper till. Tillsammans skapar vi en ny tränarutbildning i världsklass!

2016-02-03 16:20
Svensk idrott vill bli bäst i världen med mottot - så många som möjligt - så länge som möjligt - i så bra verksamhet som möjligt. För att uppnå denna vision har tränarna en nyckelroll. Alla idrottsutövare har rätt till kompetenta tränare.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 15:40

Kartläggning pågår – sprid enkäten till så många tränare som möjligt

I nära samarbete med Linnèuniversitetet genomförs under våren 2016 en omfattande kartläggning av tränare inom alla idrotter på alla nivåer. En kartläggning som innefattar tränarnas uppgift, kompetens och behov. Kartläggningen täcker också in respektive idrotts nuvarande utbildningsutbud och hur de tror att framtida behov ser ut.

Målet med kartläggningen är att utveckla och förstärka den tränarutbildning som SISU Idrottsutbildarna/RF erbjuder svensk idrott. En tränarutbildning som ska stödja och gå i linje med mål 2025.

I början av februari har en enkät skickats ut till ett stort antal föreningar över hela landet och till samtliga specialidrottsförbund.

Vi ber nu alla om hjälp för att få så många tränare som möjligt att besvara denna enkät. Är du en av dem som fått enkäten? Besvara den om du är tränare och annars, hjälp oss att sprida den vidare till era tränare. Fråga gärna i din förening och dina kollegor om de känner till enkäten och sprid den vidare.

Kontakt
Vill du ha mer information om pågående kartläggning eller har några frågor, kontakta: This is a mailto link om det handlar om frågor på SF-nivå (sista svarsdag 9 februari) och till Joakim Åkesson, This is a mailto link om du befinner dig på föreningsnivå (sista svarsdag 15 februari).


Kartläggning av befintlig tränarutbildning
Parallellt med enkäten följs SISU Idrottsutbildarnas nuvarande tränarutbildningar (Plattformen och GTU) upp internt. SISU - distriktens utbildare och kursansvariga är involverade i denna del av kartläggningen. 

Specialidrottsförbunden - workshops och intervjuer
SF:en är inbjudna till en frivillig workshop den 21 mars som PG Fahlström och Mats Glemne, Linnéuniversitetet, kommer att leda. 
Utöver denna workshop sker ett antal fokusgruppsintervjuer med utvalda förbund den 17, 18 och 21 mars. 

Kartläggnings- och analysarbetet beräknas vara klart juni 2016. 


Kontakt
Maria Ståhl är RF/SISU:s projektledare för denna kartläggningThis is a mailto link

Skribent: Anna-Lena Moberg

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996000
E-post: This is a mailto link