Hoppa till sidans innehåll
Foto: Håkan Flank

Engagerad 2.0


Engagerad 2.0 är ett material och en introduktionsutbildning för ungdomar, cirka 13-16 år, i föreningskunskap där man får ökad kännedom och inspiration i ämnet.

Utbildningen kan genomföras som lärgrupp med vuxenstöd i en förening och kan med fördel inledas med en inspirationskväll som SISU Idrottsutbildarna håller i. Den här utbildningen kommer att ge deltagaren tips och idéer på hur man kan påverka i sin förening, exempelvis om man vill påverka hur hemsidan ser ut eller om man har idéer om klubbdräkterna.

Gör inlärningen varierad och rolig
Nedan finner du verktyg och filmer, som du som lärgruppsledare eller utbildare kan använda dig av för att göra inlärningen så varierad och rolig som möjligt. Hur och när du kan använda de olika verktygen och filmerna kan du läsa med om i lärgruppsplanen.

Verktyg

Som lärgruppsledare eller utbildare kan du använda dig av dessa verktyg för att göra inlärningen så varierad och rolig som möjligt. Hur och när du kan använda de olika verktygen kan du läsa mer om i lärgruppsplanen (pdf).

Arbets- och mötesformer (pdf)
Ta ställning (pdf)
Tips på gruppövningar (pdf)
Frågelek Robinson (pdf)
Memorykort (pdf)
Organisationskort (pdf)
Mall för en handlingsplan (pdf)

Filmklipp

Vi har tagit fram flera filmklipp i ämnet Engagerad 2.0. Samtliga filmklipp finns på SISU Idrottsböckers Youtube-kanal. Sök på Engagerad 2.0

Material

Syftet med materialet är att ungdomar 13-16 år ska bli introducerade, få ökad kännedom samt inspiration i ämnet föreningskunskap.

Kom ihåg att beställa material till samtliga deltagare, 1 exemplar var till de som ska ha en lärgrupp eller som ni håller en kurs för.

Studiematerial
"Engagerad 2.0 - kan och vill påverka i min förening" är ett material för organsationsledare 13-16 år. 

Inspirationskurs 3 timmar
Kursförslag_engagerad2.0.ppt 

Verktyg för konsulenten
För konsulent till kursen Engagerad 2.0 

Samtliga SISU distriktens kontaktpersoner för unga ledare kommer få material med stödmaterial för att hålla i utbildningar samt starta lärgrupper i föreningarna.

Du kan beställa Engagerad 2.0 på sisuidrottsbocker.se 

Uppdaterad: 2016-06-07 15:46

Puff 2 webbutbildning

 

Puff sisuidrottsböcker

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996000
E-post: This is a mailto link