Hoppa till sidans innehåll

Det här är Idrottens föreningslära


Idrottens föreningslära är till för dig som är rädd om din förening
Den innehåller vad föreningar och förbund och dess ledare behöver känna till och kunna för att skapa de bästa av förutsättningar för den idrottsliga verksamheten. På liknande sätt som den aktiva idrottaren behöver kunskap om hur hon eller han ska träna på bästa sätt för att nå sina personliga mål med sitt idrottande, behöver idrottarens förening kunskap om vad som krävs för nå dit man vill med föreningen.

Idrottens föreningslära innehåller ett antal redskap som alla syftar till att bidra till föreningens utveckling – med verksamheten i fokus.

Föreningsutveckling                                                                                                                                                                Det sägs ibland att man inte ska ändra ett vinnande upplägg – en vinnande laguppställning, ett vinnande arrangemang eller en vinnande träningsmetod. Men, det gäller i så fall bara om alla förutsättningar runt detta vinnande upplägg är likadana hela tiden. Och så ser det oftast inte ut. Det enda säkra vi vet är snarare motsatsen. Därför gäller det för föreningen liksom för den enskilda idrotten eller laget att hela tiden och med utgångspunkt i sin idé, förhålla sig till vad både med- och motspelare har för sig. Så, för att fortsatt vara ett vinnande upplägg behöver man därför mer eller mindre hela tiden ändra, i betydelsen utveckla, detta upplägg. Idrottens föreningslära innehåller vad föreningar och förbund behöver för att utveckla sin idé och sitt upplägg för att vara en förening i utveckling.

Vi sorterar Idrottens föreningslära i två nivåer - GRUND och TEMA.

Idrottens föreningslära GRUND

vänder sig till alla i föreningen. Vår erfarenhet är att om så många möjligt har grundläggande kunskaper om vad det innebär att bedriva verksamhet i en ideell förening - ja, då ökar chansen att verksamheten utvecklas i den riktning medlemmarna vill. Precis som det ska vara inom idrotten.

Idrottens föreningslära TEMA

vänder sig framför allt till styrelsen och de olika kommittéer och arbetsgrupper som vanligtvis finns i föreningen. På denna nivå fördjupar vi oss i de olika delarna som ingår i Idrottens föreningslära.

Idrottens föreningslära + Föreningsutveckling = SANT!

Uppdaterad: 2016-06-07 15:37
Skribent: Peter Olsen

Puff 2 webbutbildning

 

Puff sisuidrottsböcker

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996000
E-post: This is a mailto link